Drepte fire som angrep norsk base

Afghansk politi åpnet ild mot folkemassen som angrep den norske leiren. Seks norske soldater skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rasende folkemasser trengte seg gjennom en port, og kom seg inn i ISAF-leiren i Meyanmeh i dag morges. 200-300 afghanere skal ha deltatt i angrepene. Det oppholder seg 33 norske soldater samt en sivil politimann i leiren, opplyser forsvaret.

Nyhetsbyrået Reuters melder i ettermiddag at fire demonstranter ble drept da afghansk politi åpnet ild inn i folkemassen. Ytterligere 18 skal være skadd.

- Situasjonen er svært alvorlig og fremdeles uoversiktelig, opplyser pressetalsmann major Christian Øverli ved Forsvarsstaben  til Dagbladet.no.

Han melder at demonstrantene brukte håndgranater, håndvåpen og steiner i angrepet. Seks nordmenn er lettere skadd som følge av steinkasting og granatsplinter, og ISAF-soldatene har svart på angrepene med å bruke tåregass, varselskudd og gummikuler.

- To av de skadde nordmennene er fraktet til et feltsykehus i Meyanmeh. Alle de seks skadde har vært i telefonisk kontakt med sine familier hjemme i Norge, sier presseoffiser Thom Knustad ved Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Nederlandske jagerfly av typen F 16 og amerikanske A10 er på plass i luftrommet over Meymaneh. Overflygningene startet 09 00 norsk tid. Varselskudd har blitt avfyrt fra F16-flyene, og forsvaret melder nå at det ser ut som om det har blitt færre demonstranter etter at luftstøtten ble satt inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer