Drepte foreldrene – dro på shopping

Britiske Brian Blackwell sa seg skyldig i dobbeltdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Britiske Brian Blackwell innrømmer at han først drepte foreldrene sine, og så brukte kredittkortene deres på en real handletur.

19-åringen fortalte onsdag i retten hvordan han tok livet av faren Sydney (72) og moren Jacqueline (61). Likene ble funnet i september i fjor, flere uker etter at de ble stukket ned i sitt hjem i Melling i Nordvest-England.

Etter at han drepte foreldrene, tok Blackwell kredittkortene deres, og handlet og ferierte for til sammen 355.000 kroner, melder BBC.

Blackwell sa seg skyldig i drap, men mente at retten må ta hensyn til at han kun er delvis ansvarlig for det som skjedde fordi han lider av narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Ville bli lege

Blackwell vokste opp som enebarn, og ble i retten beskrevet som en eksemplarisk student med toppkarakterer. Helt fra barndommen gikk han på dyre privatskoler, og var bare uker fra å begynne på medisinstudiet da han ble arrestert.

Eksperter som vitnet i saken forklarte at hans personlighetsforstyrrelse innebærer at han fantaserer om ubegrenset suksess, makt og vellykkethet.

Som en del av sykdommen har han løyet om hvem han var, og blant annet gitt seg ut for å være en profesjonell tennisspiller.

Bodde på Plaza

Etter at han stakk ned foreldrene, dro han på feier til USA med kjæresten. Paret levde i sus og dus, og bodde blant annet i president-suiten på Plaza hotell i New York.

Da de to kom hjem fra USA-turen fikk Blackwell overtalt kjærestens foreldre til at han kunne bo hos dem en tid. Han forklarte dette med at foreldrene hadde reist på ferie, og at han ikke kunne komme seg inn i huset fordi han ikke hadde nøkkel.

Ingen reagerte på at ekteparet Blackwell var borte, fordi de ofte dro på ferie til Spania. Likene ble først funnet da en av naboene reagerte på lukten som kom fra huset, og varslet politiet.

Dom i saken faller senere. Dommeren sa under avslutningen av rettssaken at han vurderer livstidsstraff, med tanke på den tiltalte 19-åringens psykiske sykdom. (ANB)