- Drepte først sin far

En uttrykksløs kronprins Dipendra (29) drepte først sin far. Deretter skjøt og drepte han sin mor og åtte slektninger, forteller et øyenvitne til massakren til Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitneskildringer skal være gitt av en person som var til stede under den kongelige familiemiddagen fredag kveld i forrige uke. Vitnets historie gjengis i Washington Post og The Times i London i dag.

Den 29-årige kronprinsen sto i baren og mikset drinker til slektningene mens de ventet på at middagen skulle bli ferdig. Rundt klokka 21 forlot han middagslokalene på kongepalasset. Kort tid etter kom han tilbake iført en militæruniform. Lua var godt trukket ned i øynene, og i armene bar han en Uzi-maskinpistol og et M-16 automatvåpen.

Uttrykksløs

Faren, kong Birendra, var den første som ble drept, hevder vitnet. Deretter pepret han omgivelsene med kuler i 15 minutter uten at noen forsøkte å stoppe ham.

- Han sa ingenting under hele seansen og var helt uttrykksløs i ansiktet. Han skjøt bare vilt rundt seg, forteller en nær slektning av et vitne som var til stede under dramaet.

Da skytingen stanset, fulgte moren, dronning Aishwarya, og lillebroren, prins Nirajan, med kronprinsen ut i hagen.

- Det var der de to ble skutt, forteller kilden til The Washington Post.

Viktig vitne

Kronprins Dipendra gikk deretter inn i palasset igjen, og ble møtt av onkelen, prins Dhirendra, som ba ham legge ned våpenet. Svaret var en kule.

En tante og kusine forsøkte også å overtale kronprinsen, men ble også møtt med kuler, forteller kilden. Til slutt gikk kronprinsen på nytt ut i hagen, og flere skudd ble hørt.

- Det må ha vært da han skjøt seg selv, forteller kilden. Han sier det verken var noe krangling eller diskusjon om prinsens giftermål eller andre indikasjoner på at noe var galt forut for skytingen.

  • På sykehus i Katmandu blir landets nye dronning, kona til kong Gyanendra, stadig bedre. Hun var også til stede under familiemiddagen og ble såret i skytingen. Hun kan bli et viktig vitne for granskningskomiteen som er nedsatt for å etterforske massakren.
  • Les også: Washington Post: Natta da alt gikk galt

    (Dagbladet.no/NTB/Washington Post)