Drepte fra hull i bilen

NEW YORK (Dagbladet): De hadde boret et hull i bagasjelokket på den blå Chevroleten. Slik kunne snikmorderen legge ned baksetet og sikte seg inn på offeret. Medhjelperen satt ved rattet. Rett etter skuddet kunne de usett flykte fra åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ser det ut til at de 13 snikskytterangrepene i Washington-området har foregått. Bilen til de to arresterte, John Allen Mohammad og John Lee Malvo, var spesialordnet til oppgaven. Dette kan også forklare at ingen vitner noen gang så snikskytteren. Inne i bilen, en Caprice 1990-modell, fant politiet et halvautomatisk Bushmaster A35-gevær som kan bruke 223 kaliber ammunisjon.

Samtlige offer for snikskytteren ble skutt med denne typen kuler. Ti mennesker er drept og tre alvorlig skadd av i løpet av de siste tre ukene.

Politiet i Montgomery County sier at de nå regner med å ha tatt snikskytteren som har terrorisert områdene rundt den amerikanske hovedstaden.

Et puslespill

De to som nå er arrestert, ble tatt da de sov i bilen på en rasteplass i Fredrick County i Maryland, nordvest for Washington. De gjorde ingen motstand, og den formelle anklagen er foreløpig knyttet til våpenbesittelse. Forut for arrestasjonen lå et kortfattet, dramatisk og komplisert puslespill. Et tips til etterforskningsgruppas telefonlinje onsdag ettermiddag satte politiet på sporet av et ran i Montgomery i Alabama 21. september i år.

Til vestkysten

To kvinnelige ansatte i en vinhandel ble skutt og en av dem drept. Via fingeravtrykk kom man på sporet av 17 år gamle John Lee Malvo fra Jamaica. Han var registrert av en ungdomsinstitusjon i Tacoma i delstaten Washington, helt på andre siden av kontinentet.

Et hus som John Allen Mohammad hadde leid i dette området ble gjennomsøkt natt til torsdag. Ved hjelp av telefonbokser og mobiltelefoner klarte politiet å spore seg derfra til den New Jersey-registrerte blå Chevroleten. Etterlysningen ble sendt ut etter midnatt torsdag og vel tre timer seinere var de tatt.

ARRESTERT: John Lee Malvo (17) til venstre og John Allen Muhammad (42) er begge arrestert mistenkt for å stå bak snikskyttertragedien som har terrorisert USAs hovedstad i mer enn tre uker.