BRUTALT DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde med et bilde av avdøde Geir Stene. Foto: Morten Holm / SCANPIX
BRUTALT DREPT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde med et bilde av avdøde Geir Stene. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Drepte Geir Stene med over 100 knivstikk

Og stjal DVDer og datautstyr etter drapet. 20-åring dømt til 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 19-åringen som var tiltalt for drapet på Geir Stene på Haugenstua 26. januar i fjor, er i dag dømt til 15 års fengsel. Han har i avhør innrømmet at han sto bak drapet, men hevdet at han handlet i selvforsvar.

Han må også også betale i underkant av 760 000 kroner i erstatning til Stenes etterlatte.

De to var samlet hjemme hos Stene for å sette et skudd heroin, etter å ha møtt hverandre på Plata utenfor Oslo S. Ifølge dommen hadde 20-åringen kranglet med moren, som han bodde hos, og dratt til Oslo.

100 stikkStene og den nå domfelte 20-åringen sovnet etter å ha satt skuddet.

Da han våknet, drepte ifølge dommen 20-åringen Geir Stene med over 100 knivstikk. Skadene ble lokalisert til ansiktet, på halsen, i hodet, i nakken og i venstre flanke.

Under politietterforskningen kom det fram at 20-åringen hadde fått sydd et kutt i den venstre lillefingeren. Tiltalte forklarte at dette viste at han hadde handlet i selvforsvar, men ifølge dommen er det  hevet over enhver rimelig tvil at det ikke forelå noen nødvergesituasjon.

Et vitne har hørt en stemme si «Nå skal du få» eller lignende rop fra leiligheten, og at det ble funnet DVD-omslag hjemme hos tiltalte som inneholdt DNA fra Geir Stenes søster.

StjalTiltalte opplyste også at grunnen til at han innrømmet overfor politiet at han hadde knivstukket Geir Stene, var at han — siden det i forbindelse med vitneavhøret av ham var blitt tatt DNA-prøve — regnet med at politiet uansett ville finne ut at han hadde vært i Stenes leilighet.

Slik retten ser det må det videre tillegges vekt i skjerpende retning at Stene utvilsomt må ha følt en sterk redsel og smerte som følge av det han ble utsatt for.

Selv om Stene ifølge dommen var sterkt beruset, er det likevel ingen tvil om at han reagerte på og oppfattet det som foregikk blant annet datautstyr, CD-plater og DVD-filmer.

Retten viser også til at flere av skadene som Stene hadde var såkalte avvergeskader, det vil si skader som han ble påført på hendene/armene da han forsøkte å forsvare hode, bryst eller andre steder hvor knivstikk lett kan forårsake alvorlige skader.