Sverige

Drepte gravid kone - dømt til livstid

42-åringen ringte selv til politiet og fortalte om drapet.

LIVSTID: Mirza Besic (42) er dømt til livstid i fengsel etter at han i desember drepte sin gravide kjæreste. Foto: Polisen
LIVSTID: Mirza Besic (42) er dømt til livstid i fengsel etter at han i desember drepte sin gravide kjæreste. Foto: Polisen Vis mer
Publisert

- Jeg tok opp kniven og drepte henne. Det ble helt svart for meg.

Det sa 42 år gamle Mirza Besic i avhør etter at han 3. desember i fjor knivstakk sin gravide kjæreste, før han dro ut og kjøpte røyk og Coca-Cola. Deretter ringte han selv til politiet.

42-åringen ble i juni dømt til livstid i fengsel av tingretten, en dom som nylig ble bekreftet av lagmannsretten.

Det skriver den svenske avisa Expressen.

Stakk henne flere ganger

I avhør skal Besic ha forklart at han høsten før drapet hadde fått tanker om at folk var «mot ham», inkludert samboeren.

Disse tankene skal han også ha hatt på drapsdagen, og kjæresten sov da han våknet. Besic skal så ha gått ut på kjøkkenet, hentet en kniv, og myrdet kvinnen.

Han stakk henne flere ganger. I avhør skal 42-åringen ha forklart at han tråkket i blod da han gikk mot kjøkkenet, men at han ikke ville se nærmere på samboeren som lå livløs i senga, skriver avisa.

Ikke utilregnelig

Etter hendelsen kjørte drapsmannen selv til politiet. Her ble han pågrepet og ved hjelp av en blodprøve ble det påvist at Besic hadde et angstdempende medikament i blodet.

Etter å ha gjennomgått psykiatriske undersøkelser i løpet av våren, konkluderte rettspsykiaterne med at 42-åringen ikke var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Tingretten vurderte drapet som «særlig hensynsløst», og skrev i sin dom at det var rettet mot en «ubeskyttet, fysisk svakere part».

Forsvarer Marie Petersson sa etter tingrettens kjennelse at hennes klient ikke har det bra.

- Min klient har det fortsatt veldig dårlig etter hendelsen, sa hun til Expressen etter tingrettens kjennelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer