Drepte han Therese?

I går fylte seriemorderen 48 år. I morgen må svensken svare for bortføringen og drapet på Therese Johannessen (9), som forsvant søndag 3. juli 1988 fra bydelen Fjell i Drammen - Norgeshistoriens mest omtalte kriminalsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en virkelighetens Hannibal Lecter

Quicks ofre

Mannen, morderen og monstret

Bare indisier - ingen bevis

Rettspsykiatere beskriver Thomas Quick som en sadistisk pedofil, nekrofil, kannibal og hensynsløs morder med en brennende lyst til å drepe.

 Seriemorderen fra Falun i Sverige kan være en av historiens verste drapsmenn _ hvis han snakker sant.

 Problemet med mannen som kaller seg «Ellington» når han dreper, er at det ikke finnes et eneste bevis på at han virkelig har drept, partert og spist ofrene han har tilstått å ha tatt livet av. 


20 drap

 Thomas Quick hevder selv at han har drept mer enn 20 mennesker.

 Dersom vi skal tro på ham _ og det gjør politiet i Sverige og Norge _ har mannen som feiret bursdag i går vært en reisende i bestialiteter med ingrediensene:

 Mord, kannibalisme, nekrofili og pervers sex.

 Første gang Quick drepte var han et barn _ bare 14 år gammel. Da het han Sture Bergwall, senere tok han navnet Thomas Quick. Fornavnet til minne om sitt første offer _ Thomas Blomgren, og etternavnet var morens pikenavn.

 Forhåpentlig er det tilfeldigheter at Quick er vokst opp i samme by som massemorderen Mathias Flink. Fenriken som i blind kjærlighetssorg gikk berserk med automatvåpen, og sommeren 1994 likviderte fem kvinner og to menn i Falun. 


Uten bevis

 Quick er dømt for å ha drept fire mennesker. Blir han funnet skyldig i å ha bortført og drept Therese Johannessen, føyer drapet seg inn i rekken av dommer basert på indisier uten tekniske bevis.

 48-åringen er unik i nordisk sammenheng, fenomenet seriemorderen er noe vi tidligere har lest om, noe som skjer i andre samfunn med en annen kultur.

 Snakker Quick sant, har han drept mer enn 20 mennesker i Norden. I så fall er den tidligere prestestudenten en av historiens verste seriemordere, på linje med amerikanske Ted Bundy, som på sytti- og åttitallet reiste fra stat til stat i USA og likviderte unge jenter.


En gal mann

 Paradokset er at svenske psykiatere siden 1969 har kjent til Quick. Flere ganger er han blitt utskrevet fra psykiatriske institusjoner.

 Allerede i 1967 skrev overlege Erik Brunnander i journalen på Ulleråkers sykehus i Uppsala:

 «Thomas Quick dras til sitt eget kjønn, narkotika og makabre fantasier».

 Rettsmedisiner Otto Brundin ga følgende karakteristikk etter en judisiell observasjon i 1970:

 «Quick lider av kraftig seksuell perversjon».

 Likevel løslot den svenske rettsmedisinske kommisjonen Quick og sendte ham tilbake til samfunnet.