Drepte hjemløs med balltre

Overvåkingsbilder sjokkerer USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bildene fra et overvåkingskamera i Fort Lauderdale i USA har rullet over TV-nyhetene i dag.

Overvåkingsfilmen viser to til fire ukjente unge menn som går løs på tre hjemløse med balltrær. En av ofrene ble regelrett slått ihjel, mens de to andre ligger hardt skadet på sykehus.

- Dette er ikke noe nytt. At hjemløse blir angrepet skjer hele tiden. Det enestående i denne saken er at det for første gang er festet til film, sier hjemløse Stanley Thompson (49) og får støtte av flere advokater.

Blind vold

De grusomme overfallene skjedde torsdag kveld. Politiet jakter nå på det de tror er en gruppe på to til fire menn som står bak drapet og lemlestelsene av de hjemløse.

Den drepte, 45 år gamle Norris Gaynor, døde av skadene på sykehus fredag morgen. Overvåkingsfilmen viser at angrepet tilsynelatende er helt umotivert, og særdeles voldsomt.

Kameraet hang ved Florida Atlantic University og Broward Community College.

- Dette kaster nytt og brutalt lys over et tema som lenge har vært holdt skjult og dysset ned., sier Marti Forman som leder et matprogram for de hjemløse i distriktet.

DREPT: Dette er overvåkingsbildene som sjokkerer USA. En gruppe unge menn går løs på hjemløse med balltrær. En av tre skamslåtte hjemløse døde av skadene. Foto: Scanpix
DREPT: Dette er overvåkingsbildene som sjokkerer USA. En gruppe unge menn går løs på hjemløse med balltrær. En av tre skamslåtte hjemløse døde av skadene. Foto: Scanpix Vis mer

Det er over 10 000 hjemløse i Broward County, og en rapport viser at angrep på hjemløse har økt fra 60 i 1999 til 105 i 2005 - inkludert 25 dødsfall som følge av disse.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at dette var sjokkerende og utrolig. Men det er det ikke. Vi ser dette hele tiden, sier Forman til nyhetsbyrået AP.

SJOKK: Diana Onsager(50) som var tidligere hjemløs er sjokkert når hjemløse Jason Grablausks (30) viser avisbildene fra gårsdagens angrep.