Drepte hun 40 pasienter?

Timea Faludi, bedre kjent som «Den sorte engel», innrømmet å ha drept rundt 40 pasienter. Politiet tror hun snakket sant, men klarte ikke finne bevis da den ungarske sykepleieren trakk tilståelsen. I dag falt dommen over 24-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24-åringen, som var sykepleier på sykehuset Gyula Nyiro i Budapest, ble i dag dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på sju eldre pasienter.

Siden alle likene var kremert, var det umulig å finne eventuelle bevis for at Faludi hadde drept pasientene, til tross for at hun har innrømmet det både til kolleger og politiet.

Påtalemyndigheten plukket ut de sju sakene der de hadde sterkest bevis mot Faludi. I tillegg vurderte retten om hun kunne dømmes for drap.

Selv om retten mente det var stor sannsynlighet for at hun var drapskvinne, var dommerne likevel nok i tvil til at de frikjente henne, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Barmhjertighet

Timea Faludi ble arrestert i februar 2001, etter at hun fortalte en kollega at hun hadde drept rundt 40 pasienter ved å sette dødelige injeksjoner med blant annet morfin. Ifølge henne selv var alle drapene «barmhjertighetsdrap».

Da politiet pågrep Faludi, innrømmet hun å ha drept rundt 40 mennesker. Seinere trakk hun tilståelsen, og sa hun hadde løyet for å virke interessant.

Faludi grep ordet før dommen ble lest opp. Da sa hun at hun ikke hadde gjort noe kriminelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer