Drepte hun 40 pasienter?

Timea Faludi, bedre kjent som «Den sorte engel», innrømmet å ha drept rundt 40 pasienter. Politiet tror hun snakket sant, men klarte ikke finne bevis da den ungarske sykepleieren trakk tilståelsen. I dag falt dommen over 24-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen, som var sykepleier på sykehuset Gyula Nyiro i Budapest, ble i dag dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på sju eldre pasienter.

Siden alle likene var kremert, var det umulig å finne eventuelle bevis for at Faludi hadde drept pasientene, til tross for at hun har innrømmet det både til kolleger og politiet.

Påtalemyndigheten plukket ut de sju sakene der de hadde sterkest bevis mot Faludi. I tillegg vurderte retten om hun kunne dømmes for drap.

Selv om retten mente det var stor sannsynlighet for at hun var drapskvinne, var dommerne likevel nok i tvil til at de frikjente henne, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Barmhjertighet

Timea Faludi ble arrestert i februar 2001, etter at hun fortalte en kollega at hun hadde drept rundt 40 pasienter ved å sette dødelige injeksjoner med blant annet morfin. Ifølge henne selv var alle drapene «barmhjertighetsdrap».

Da politiet pågrep Faludi, innrømmet hun å ha drept rundt 40 mennesker. Seinere trakk hun tilståelsen, og sa hun hadde løyet for å virke interessant.

Faludi grep ordet før dommen ble lest opp. Da sa hun at hun ikke hadde gjort noe kriminelt.

- Jeg beklager at jeg har kastet bort tida deres med denne saken.

Anker

Men de tre dommerne trodde ikke på henne.

- Faludi var noen ganger i rollen som pasient, andre ganger som lege. Hun fattet avgjørelser på vegne av begge, står det i dommen. I tillegg til ni års fengsel, er hun fradømt muligheten til å jobbe som sykepleier igjen.

Påtalemyndigheten hadde bedt om 15 års fengsel, mens Faludis forsvarer ba om frifinnelse. Begge parter vil anke saken. Dermed ender «Den sorte engel» opp i ungarsk høyesterett.

DØMT: Timea Faludi (24) ble dømt til ni års fengsel. Kollegene kalte henne «Den sorte engel», fordi hun pleide å kle seg i svart, og hadde en evne til å forutse når pasientene kom til å dø.