USA:

Drepte hundeeier etter bæsje-krangel

Michael Close ble forbanna da hunden gjorde sitt fornødne utenfor leiligheten hans.

SKYLDIG: Michael Close ble denne måneden funnet skyldig i drapet han begikk i 2020. Foto: Denver District Attorney's Office
SKYLDIG: Michael Close ble denne måneden funnet skyldig i drapet han begikk i 2020. Foto: Denver District Attorney's Office Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

38 år gamle Michael Close ble i forrige uke funnet skyldig i overlagt drap på Isabella Thallas (21), samt drapsforsøk på Darian Simon.

Det skriver Denvers distriktsadvokat Beth McCann i en pressemelding datert 22. september.

10. juni 2020 var kjæresteparet Thallas og Simon ute på luftetur med valpen i nærheten av Coors Field i sentrum av Denver da de havnet i munnhuggeri med nevnte Close.

Skjøt med automatgevær

Årsaken skal ha vært at hunden gjorde sitt fornødne like utenfor 38-åringens hjem.

«De havnet i et verbalt slagsmål over en kommando paret brukte for å få hunden til å bæsje», skriver distriktsadvokaten videre.

Ifølge den lokale tv-stasjonen KDVR-TV skal Close ha åpnet vinduet sitt og ropt: «Skal du trene den jævla hunden eller bare skrike til den?»

Kjæresteparet var på vei vekk fra den opphetede diskusjonen da Close dro fram et våpen, som ifølge CBS News var av typen AK-47.

Close skal ha avfyrt hele 24 skudd.

Døde på stedet

Thallas ble erklært død på stedet. Simons, som ble truffet av to skudd, overlevde drapsforsøket.

Close stakk fra stedet, men ble seinere arrestert. Han skal etter planen motta dommen 4. november i år.

- Jeg er glad vi var i stand til å få rettferdighet overfor Isabella Thallas og Darian Simon. I tillegg er jeg ekstremt stolt av vår påtalemyndighet og deres utmerkede arbeid, sier distriktsadvokat Beth McCann.

Mannens forsvarer, Sonja Prins, sier at 38-åringen var mentalt ustabil, etter en voldelig barndom, samlivsbrudd og coronapandemien, skriver CBS News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer