Drepte i dop-rus?

HOLMESTRAND (Dagbladet): Årsaken til det uforståelige og grufulle drapet på Svelvik-jenta Maiken Aanes Christensen (15) natt til lørdag, søkes nå i den siktede 19-åringens mulige flersidige rus- og dopbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil verken bekrefte eller avkrefte hvorvidt drapet kan ha hatt en seksuell side.

Avhørene av 19-åringen, som selv meldte seg og tilsto ugjerningen straks etter at han hadde begått drapet natt til lørdag, gjenopptas i morgen. Det opplyser politiinspektør Eskil Bredesen ved Nord-Jarlsberg politidistrikt til Dagbladet.

Blodprøve

Siktedes forsvarer, Tom Urdahl, vil i utgangspunktet være til stede under avhørene, opplyser han til Dagbladet.

Politiinspektør Bredesen bekrefter at alkoholbruk, i kombinasjon med anabole steroider, eventuelt tilliggende dop, anses som en mulig forklaring eller delforklaring på det tragiske drapet.

- Førstkommende mandag venter vi svar på blodprøven hva angår alkohol. Først noen dager seinere vil resultatene fra de øvrige prøvene etter andre stoffer foreligge, svarer Bredesen.

- Kan politiet avkrefte at drapet kan ha hatt en seksuell side?

- Nei, det kan vi fremdeles ikke kommentere, svarer politiinspektøren.

Treningsmiljø

Det er nå klart at siktede har tilhørt et kroppsbygger- og styrketreningsmiljø i Svelvik. I dette miljøet er det utstrakt bruk av anabole steroider.

Det er en kjent sak at denne typen dop kan ha svært uheldige virkninger, og særlig i kombinasjon med inntak av større mengder alkohol.

En rekke vitenskapelige studier bekrefter det uheldige ved kombinasjonen.

ETTERFORSKER: Politiet finkjemmer stedet der Maiken Aanes Christiansen ble funnet drept i Svelvik i Vestfold.