Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte i full HV-uniform

GEILO (Dagbladet.no): Bursdagsfesten til 25-åringen utviklet seg til en tragedie: Etter høylytt krangling kastet han alle gjestene ut fra festen. Deretter skiftet han til i HV-uniform og fulgte etter vennene for å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under orienteringen i ettermiddag kom det frem at det 25-år gamle bursdagsbarnet var kledd i full uniform og hadde patroner i beltet da han gikk den korte veien fra bursdagsfesten og til huset der vennene hadde dratt. Han kastet dem selv ut fra bursdagsfesten etter en krangel, og andre venner måtte gripe inn for å hindre at 25-åringen kom i nevekamp med en festdeltaker.

Det er ikke kjent hvem denne deltakeren er eller om han er en av de to som ble skutt. Det var både gutter og jenter til stede på festen da kranglingen brøt ut.

- Jeg vil ikke si hvem den festdeltakeren er, sier konstituert lensmann Petter Braaten.

De andre festdeltakerne hadde samlet seg i kjellerstua til familien Tufto. De bestemte seg for å dra ut på et utested og bestilte taxi. Den drepte Christian Alexandri

Tufto og Lars Henrik Haugerud, som nå ligger hardt skadd på Ullevål sykehus, gikk deretter opp i første etasje, uvisst av hvilken grunn.

- De skulle kanskje se om taxien var kommet, sier Braaten.

For Christian Tufto ble det det siste han gjorde. Drapsmannen sto på utsiden av vinterhagen og fyrte løs. Døra ble gjennomhullet av kuler, og drapsmannen skjøt både

gjennom veggen og vinduene på dem som var innenfor.

Nede i kjelleretasjen satt fem andre og ventet på taxi. De forsto ikke hva som foregikk i etasjen over. Nadia Houmid var den første som gikk opp for å se.

Barnebarnet til det drepte ekteparet ble tatt vare på nede av de vettskremte besøkende og av onkelen sin.

- De har vært veldig engstelige for at gjerningsmannen skulle komme ned til dem. De låste døra mellom kjellerstua og første etasje og gjemte seg i kjelleren, sier lensmann

Braaten.

Hele Norges coronakart