Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drepte i rus etter grillfest

HOLMESTRAND/HORTEN (Dagbladet): Etter grillfesten dro de to søstrene, begge ruset på narkotika og alkohol, med moren hjem til faren og eksmannen (66). Der overrasket de tre 66-åringen og samboeren hans. Politiet tror det var den yngste datteren (31) som gikk løs på faren med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld var to av døtrene til den drepte 66-åringen på grillfest. Den ene datteren hadde flere av vennene sine på besøk, og de spiste og drakk utover sommernatta. Et stykke ut i festen kom mor (63), og sammen bestemte mor og døtre seg for å reise opp til deres eksmann og far.

- Døtrene har erkjent at de hadde drukket, og det er grunn til å tro at de også var påvirket av stoff da de kjørte bil til avdødes bolig.

Dette sier konstituert politimester i Nord-Jarlsberg politidistrikt, Hans Henrik Aske, til Dagbladet.

Overrasket

Politiet har foreløpig ikke fått noen forklaring på hvorfor de tre dro opp til 66-åringen, som befant seg i sin bolig litt utenfor Holmestrand sentrum. Det er heller ikke kommet fram av avhørene hvem som skal ha stukket, og hvordan de tre kom seg inn i boligen.

Mannen lå da trolig og sov sammen med sin samboer i 30-åra, og paret kan ha blitt overrasket idet de tre kvinnene plutselig var inne i huset hans. Politiet kan ikke si noe om hvor knivstikkingen skjedde, men anser åstedet for å være både inne i og utenfor boligen.

Politiet sier de er ganske sikre på hvem som er hovedgjerningspersonen.

- Vi regner med at det er 31-åringen som har stukket faren sin, sier politimester Hans Henrik Aske.

Den 31 år gamle datteren ble i går varetektsfengslet i Holmestrand forhørsrett for åtte uker, siktet for forsettlig drap. Fire av ukene får hun brevsensur og besøkskontroll.

Sliten

31-åringen ytret et spesielt ønske om å få Tor Erling Staff som sin forsvarer. Staff er for tida på ferie, men fra Staffs kontor bistår i mellomtida advokat Cecilie Nakstad. Hun var i går i kontakt med sin klient.

- Vår klient blir nå fraktet til Drammen kretsfengsel, og vi snakket bare om taktiske ting og ikke noe om hva som skjedde drapsnatta, sier Cecilie Nakstad.

Løslatt

Eks-kona til 66-åringen som ble drept i Holmestrand natt til søndag, og den andre datteren ble løslatt etter fengslingsmøtet mandag. Begge er fortsatt formelt siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med kniv.

Politiet fikk melding om slagsmål og husbråk i et boligfelt ved 02-tida natt til søndag. Da de kom fram, fant de 66-åringen skadd i hagen utenfor huset. Mannen døde før han nådde sykehuset i Tønsberg.

UNDERSØKELSEN PÅGÅR: Tre tjenestemenn fra KRIPOS fortsatte i går tekniske undersøkelser i boligen der en 66-åring fra Holmestrand ble drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media