Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drepte Inger (69) - blir aldri dømt

Asylsøkeren som er siktet for drapet på Inger Sund, blir trolig aldri stilt for retten. 24-åringen er utvist til hjemlandet Tunisia, som Norge ikke har utleveringsavtale med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): - Personlig synes jeg det hadde vært meget bra om de to siktede for evig og alltid blir nektet adgang til Norge. Det er på mange måter en slags belønning god nok for familien, sier broren til Inger Sund.

Reiste i januar

Han befinner seg på ferie i Kristiansand, og er lettet over at søsterens drapsmann nå synes å være funnet.

Den antatte hovedmannen er siktet for forsettlig drap og grovt ran av 69 år gamle Inger Sund i oktober i fjor. 24-åringen er fra Tunisia, og er ikke tidligere straffedømt i Norge. Han har imidlertid sittet i arrest i Tyskland. 24-åringen har søkt asyl både i Norge og i Tyskland.

Norsk politi koblet ham til drapet på Inger Sund i februar, da de fikk fingeravtrykksresultater fra Tyskland.

24-åringen rakk akkurat å reise til hjemlandet Tunisia før norsk politi fikk bekreftet at hans fingeravtrykk er funnet i leiligheten til 69-åringen. 24-åringen ble utvist fra Tyskland og uttransportert til hjemlandet 29. januar 2003.

- Blir ikke domfelt

Hovedproblemet til etterforskerne er at Norge ikke har en utleveringsavtale med Tunisia. Både Justis- og Utenriksdepartementet er koblet inn i saken, men det kan bli svært vanskelig å få 24-åringen utlevert. Svært få land er interessert å utlevere sine borgere.

Det kan bety at 24-åringen aldri vil bli stilt for retten. Sentrale etterforskere understreker overfor Dagbladet at drapssaken dermed trolig aldri ender med en dom.

24-åringen er kamerat av den medsiktede 20-åringen fra Irak. Politiet har ingen tekniske spor som knytter ham til åstedet.

- 20-åringen er siktet for medvirkning til grovt ran, mens 24-åringen er siktet for forsettlig drap og grovt ran, opplyser politiadvokat Carl Fari ved Oslo politidistrikt.

Politiet er sparsommelig med kommentarer, men Dagbladet kjenner til at mobiltelefontrafikk er bakgrunnen for siktelsen mot 20-åringen. Politiets teori er at de to kameratene har spanet på Inger Sund, og at 24-åringen sto klar ved leiligheten da hun kom hjem fra bingo.

Politiet mener at mobiltelefontrafikk mellom de to siktede avslører at de har samarbeidet om ranet. Det er registrert samtaler mellom de to siktede både før og etter ranet.

Lettet venninne

På tilhørerbenken satt Ragnhild Gutierrez, Inger Sunds venninne i over 10 år. Hun møtte opp på fengslingsmøtet for å se den siktede.

- Jeg er her for Inger, sier 58-åringen, som kjente den avdøde gjennom bingomiljøet. Hun er nå lettet over at politiet har tatt ut siktelse mot to menn.

- Jeg har flere ganger vært i kontakt med politiet. Uvissheten har plaget alle oss som kjente Inger, sier Gutierrez.

Politiet har ikke funnet ransutbyttet. Inger Sund vant 30000 kroner på bingo kvelden hun ble drept. Smykkene hun hadde på seg, og smykker som var i leiligheten, var borte da kriminalteknikerne kom til åstedet.

Dagbladet får bekreftet at politiet mener at 24-åringen har tatt med seg deler av ransutbyttet til Tunisia.

DREPT: Den siktede asylsøkeren (24) som antas å være hovedmannen bak drapet på Inger Sund (69) er utvist til hjemlandet Tunisia - og friheten.