Drepte jenter for å selge dem døde

Tre menn arrestert for å ha drept og solgt «spøkelsesbruder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En gammel kinesisk skikk sier at ugifte menn skal ta med seg en død kvinne i graven. Nå har det kommet frem at tre kinesiske menn har prøvd å tjene penger på denne skikken på en svært makaber måte.

De tre mennene, ledet av den 35 år gamle bonden Yang Donghai fra Shaanxi-provinsen, er arrestert for å ha drept to kvinner og solgt dem videre som såkalte «spøkelsesbruder», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Yangs første offer var en ung kvinne som han «kjøpte» til et arrangert ekteskap fra en fattig familie. Han betalte 12 000 yuan for den unge bruden, men planla aldri å gifte seg med henne. I stedet drepte han henne, og solgte liket for 16 000 yuan. Senere drepte han og de to medskyldige en prostituert kvinne, og solgte henne videre for 8 000 yuan, før de ble tatt av politiet.

- Jeg gjorde det for pengene, det var raske penger. Hvis jeg ikke hadde tabbet meg ut tidlig, planla jeg å ta et par til, sier Yang i følge den kinesiske avisa Legal Daily.

Troen på «spøkelsesbruder» er gammel, og tildels fremdeles levende i høylandene vest i Kina. Den går ut på at unge menn som dør uten å være gift, skal begraves sammen med avdøde kvinner som kan bli konene deres i det hinsidige. De fleste av disse kvinnene dør en naturlig død. Men politiet i Yanan sier at handel med døde bruder er mye mer utbredt enn denne saken viser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer