Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte jenter for å selge dem døde

Tre menn arrestert for å ha drept og solgt «spøkelsesbruder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gammel kinesisk skikk sier at ugifte menn skal ta med seg en død kvinne i graven. Nå har det kommet frem at tre kinesiske menn har prøvd å tjene penger på denne skikken på en svært makaber måte.

De tre mennene, ledet av den 35 år gamle bonden Yang Donghai fra Shaanxi-provinsen, er arrestert for å ha drept to kvinner og solgt dem videre som såkalte «spøkelsesbruder», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Yangs første offer var en ung kvinne som han «kjøpte» til et arrangert ekteskap fra en fattig familie. Han betalte 12 000 yuan for den unge bruden, men planla aldri å gifte seg med henne. I stedet drepte han henne, og solgte liket for 16 000 yuan. Senere drepte han og de to medskyldige en prostituert kvinne, og solgte henne videre for 8 000 yuan, før de ble tatt av politiet.

- Jeg gjorde det for pengene, det var raske penger. Hvis jeg ikke hadde tabbet meg ut tidlig, planla jeg å ta et par til, sier Yang i følge den kinesiske avisa Legal Daily.

Troen på «spøkelsesbruder» er gammel, og tildels fremdeles levende i høylandene vest i Kina. Den går ut på at unge menn som dør uten å være gift, skal begraves sammen med avdøde kvinner som kan bli konene deres i det hinsidige. De fleste av disse kvinnene dør en naturlig død. Men politiet i Yanan sier at handel med døde bruder er mye mer utbredt enn denne saken viser.

- Det reelle nummeret er langt unna bare disse, uttaler politiet ifølge den kinesiske avisa.

Yang og de to hjelperne solgte likene av kvinnene til Li Longsheng, som eier et begravelsesbyrå. Ifølge politiet spesialiserer han seg i å kjøpe og selge de døde kvinnene til de som ønsker en «spøkelsesbrud». Det er uklart hva som er skjedd med Li.

SOLGTE DØDE BRUDER: Een gammel skikk sier at en ugift mann må begraves med en død brud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!