DØMT: Michael Dunn (47) hevdet han handlet i selvforsvar, men ble dømt på en rekke tiltalepunkter i Florida i natt. Foto: Florida Times-Union, Bob Mack/NTB Scanpix
DØMT: Michael Dunn (47) hevdet han handlet i selvforsvar, men ble dømt på en rekke tiltalepunkter i Florida i natt. Foto: Florida Times-Union, Bob Mack/NTB ScanpixVis mer

Drepte Jordan (17) etter krangel om høy musikk

Michael Dunn (47) dømt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Dunn (47) skal ha følt seg krenket under en krangel med fire tenåringer som satt i en bil i Florida 23. november i 2012.

Krangelen skal ha startet med at 47-åringen ba dem om å skru ned musikken, mens bilen sto parkert utenfor en bensinstasjon i Jacksonville.

Dunn skal deretter ha skutt ti skudd mot bilen.

17 år gamle Jordan Davies ble drept i skyteepisoden.

Juryen ble ikke enige Saken har fått omfattende omfale i amerikanske medier, der det gjøres poeng av at Dunn er lys i huden, mens de fire ungdommene var mørkhudede.

47-åringen ble i dag dømt på en rekke tiltalepunkter, blant annet flere drapsforsøk og for å ha avfyrt et våpen mot et kjøretøy. Men juryen kom ikke fram til en enstemmig avgjørelse om det mest alvorligste tiltalepunktet: overlagt drap på Jordan Davies.

Juryen ble først bedt om å gå tilbake til juryrommet for å gjøre nok en vurdering - men det ble til slutt ikke enige. Det gjør at det kan være aktuelt med en ny rettssak for å få en rettmessig avgjørelse.

Selv om han ikke ble dømt for å ha drept 17-åringen, vil han få en straff på minst 60 års fengsel, skriver Reuters.

Hevder han skjøt i selvforsvar Michael Dunn hevdet at han skjøt inn i bilen med de fire ungdommene i selvforsvar. Hans advokater utnyttet dermed Floridas romslige lovgivning, som gir folk som tror de er i fare stort spillerom til å respondere til trusselen.

Ifølge CNN trengte Dunn bare å ha en oppfatning av at hans liv ble truet for å bruke makt mot ungdommene.

Dunn hevder at han ble siktet på av en hagle, og at ungdommene truet med å drepe ham. Dunn har forklart at han deretter hentet fram pistolen sin fra hanskerommet og begynte å skyte mot den parkerte bilen.

- Det var liv eller død, sa Dunn under rettssaken.

Avviste selvforsvar I aktors prosedyre ble påstanden om selvforsvar avfeid tvert.

- Det var ingen våpen i bilen. Det eksisterte ikke, sa aktor Erin Wolfson.

Men hele juryen ble altså verken overbevist av verken Wolfson eller Dunn, som ikke klarte å komme fram til en enstemmig avgjørelse.