Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte Justin og stjal identiteten hans

Ari Squire (39) skulle heve sin egen livsforsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Over 100 familiemedlemmer og venner deltok i forrige uke i begravelsen til Ari Squire (39). De signerte kondolanseprotokollen og talte om en mann de opplevde som snill og omtenksom.

Men kroppen som ble begravet var ikke Squires, det var levningene etter 20 år gamle Justin Newman. Samtidig levde Squire i beste velgående under navnet Justin Newman, skriver Chicago Tribune.

Ifølge politiet i Lake Barrington i USA pønsket Squire ut en intrikat plan for å heve en livsforsikring på fem millioner dollar, rundt 25 millioner kroner, og starte på et nytt liv med ny identitet.

Squire var i store økonomiske problemer etter å ha blitt dømt for svindel med krav om betaling av 126.000 dollar.

Politiet rykket ut til Squires hus 23. februar for å slukke en bilbrann, og fant en omkommet mann kledd i Squires klær helt ned til undertøyet, med hans lommebok, identitetskort og kredittkort. Mannen lå knust under Squires brennende bil og ved siden av lå det en ødelagt jekk.

Newman ble meldt savnet

Mens kona Denise Squire planla mannens begravelse skal Squire ha kledd seg i Newmans klær, kjørt bilen hans til St. Charles, der han bodde på et Best Western hotell i et par dager. Deretter dro han til Misourri og fikk seg et kredittkort i Newmans navn. Han skal også ha kjøpt blå kontaklinser og farget håret for å ligne mest mulig på Newman.

25. februar meldte Newmans mor ham savnet. Donna FioRito fortalte politiet at det eneste hun hadde hørt fra sønnen var en sms sendt fra hans mobiltelefon 24. februar, der han skrev at han skulle til Missouri og ville komme tilbake om en uke. Ifølge politiet var det Squire som sendte meldingen.

TROR HAN DREPTE KOMPISEN:  Politiet tror 39 år gamle  Ari Squire (t.v.) valgte å ta livet av Justin Newman for å kunne iscenesette sin egen død. DNA-tester av det forbrente liket viser at det er 20 åringen som er død. Squires motiv var ifølge politiet hans egen livsforsikring på over 25 millioner kroner. Foto fra Lake County Sheriff
TROR HAN DREPTE KOMPISEN: Politiet tror 39 år gamle Ari Squire (t.v.) valgte å ta livet av Justin Newman for å kunne iscenesette sin egen død. DNA-tester av det forbrente liket viser at det er 20 åringen som er død. Squires motiv var ifølge politiet hans egen livsforsikring på over 25 millioner kroner. Foto fra Lake County Sheriff Vis mer

Newman ble registrert som savnet og 29. februar tikket det inn en melding om at han hadde sjekket inn på et hotell i Missouri. Da politet oppsøkte hotellet og banket på døra, hørte de et skudd.

- De hørte litt bevegelse i rommet og så ett skudd. Vi har en morder som var for feig til å ta ansvar for det han har gjort, sier sheriff Mark Curran.

Newman forsørget moren sin og ble lurt med av Squire som lovte ham jobb. Politiet mener han ble plukket ut av Squire fordi han lignet i kroppsbygning og utseende.

- Han var en snill gutt som ble utnyttet. Jeg har mistet sønnen min på grunn av et monster som drepte ham. Det er en syk verden vi lever i, sier FioRito ifølge Chicago Tribune.

Mistenkelig sak

Det var i tillegg flere uklare elementer rundt Squires «dødsfall». Liket under bilen hadde store brannskader på ansikt, hender og armer og gjorde identifiseringen vanskelig. I tillegg hadde liket ingen tatoveringer der Squire hadde hatt noen.

Obduksjonen viste at mannen hadde blitt utsatt for kraftige slag mot brystet. Ti dager etter dødsfallet fikk politiet Squires tannjournal. Den passet ikke med den omkomne.

Etter DNA-testing ble det bekreftet på tirsdag at det var Newman som lå under bilen.

image: Drepte Justin og stjal identiteten hans

Nå er kona til Squire, Denise, mistenkt for å være medskyldig. Ifølge sheriffen skal de ha funnet flere eposter som er sendt etter at Squrie angivelig var død.

Dagen etter brannen skrev Squire: «Mitt testament og brev ligger i arkivet på kontoret».

Fem dager senere skrev han: «Skjedde det en ulykke?» «Ja», skrev Denise Squire tilbake.

På slutten av mailen skrev Ari Squire til sin kone: «Er det noe du trenger?»

«Et nytt liv», var svaret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media