Drepte kameraten - skylder på 11. september

BÆRUM (Dagbladet): I går startet rettssaken mot 37-åringen som knivstakk sin beste kamerat i fjor høst. Tiltalte innrømmer å faktisk ha drept vennen, men erkjenner likevel ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

37-åringen skal ha følt seg utrygg etter terrorangrepet 11. september. Mannens forsvarer, Oscar Ihlebæk, legger vekt på at klienten har vært uføretrygdet siden han var 30 år på grunn av angst.

- Han satt og så på nyhetene 24. september i fjor sammen med to kamerater. Under sendingen skal det ha vært innslag om både 11. september og om John Almaas som gikk av med fallskjerm. Disse innslagene skal ha gjort ham opprørt, sier Ihlebæk.

Ihlebæk forklarer til Dagbladet at tiltalte skal dømmes ut fra sin subjektive oppfatning av hendelsen. Han vil i dag prosedere på frifinnelse av 37-åringen. - Jeg fokusere på nedsettelse av bevisstheten som ikke skyldes selvforskyldt rus. Jeg vil også legge vekt på at det kan ha vært en nødvergesituasjon, opplyser Ihlebæk.

Under første dag i Asker og Bærum tingrett kom det fram at tiltalte skal ha stukket kameraten i ryggen og buken, og skadd hals og ansikt med en kjøkkenkniv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer