Drepte kjæresten og ringte hennes far

Tiltalen klar etter drapet på Ingrid-Elisabeth Berg (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var en bagatellmessig episode som utløste krangelen mellom den tiltalte 17-åringen og hans kjæreste Ingrid-Elisabeth Berg (16) i festlokalet ved idrettsplassen på Hommersåk natt til søndag 22. januar.

I sjalusi og sinne dro 17-åringen hjem og hentet en av farens seks pistoler. Ifølge VG satte gutten lyddemper på Ruger-pistolen og skjøt to testskudd i sin egen seng før han dro tilbake til idrettsplassen.

Paret skal ha holdt kontakten via mobiltelefon etter de forlot hverandre, og politiet mener det er sannsynlig at de hadde avtalt å møtes like utenfor festlokalet.

Der skal krangelen ha fortsatt før 17-åringen rettet pistolen mot kjæresten og avfyrte tre skudd i brystet, ett i buken og ett i foten på jenta.

Ringte offerets far

I går var tiltalen klar etter drapet som rystet Norge i januar. 17-åringen tiltales for forsettelig drap, og risikerer 15 år i fengsel for ugjerningen.

En judisiell observasjon av idrettsgutten konkluderer med at han er strafferettslig tilregnelig. Og han har selv innrømmet drapet, og sier via sin advokat at han er rede til å ta sin straff.

Etter drapet skal gutten først ha ringt kjærestens far. Ifølge VG viser mobilutskrifter fra drapsnatten at han prøvde å ringe jentas far kort tid etter at skuddene falt, men faren tok ikke telefonen.

Deretter ringte gutten politiets nødnummer, og meldte seg selv. VG skriver at gutten på telefonen fortalte politiet at han forgjeves hadde prøvd å få liv i kjæresten. Da politiet spurte om han fremdeles var bevæpnet, svarte han at han uansett ikke ville være til fare for dem, da han ikke ville skyte noen som ikke fortjente det.

DREPT: Ingrid-Elisabeth Berg (16) ble drept av sin 17-årige kjæreste natt til søndag 22. januar i år. Nå er tiltalen klar.