Drepte kjæresten. Så fikk politiet vite om reptilkulten

Kultleder hevder hun er besatt av en reptildemon.

DØMT: Barbara Rogers ble mandag dømt til minst 15 års fengsel for drapet på samboeren. Foto:Monroe County Corrections Facility
DØMT: Barbara Rogers ble mandag dømt til minst 15 års fengsel for drapet på samboeren. Foto:Monroe County Corrections FacilityVis mer

Tidlig om morgenen 15. juli 2017 mottok nødsentralen en oppringning fra Coolbaugh Township, nord for Philadelphia i USA.

- Kjæresten min hadde en pistol. Han ba meg om å holde den her og trykke på avtrekkeren. Herregud, han er død!

Stemmen kom fra Barbara Rogers (44). Da politiet ankom traileren hun og kjæresten Steven Mineo (32) bodde i kort tid seinere, var han død. Rogers ble pågrepet på stedet, og siktet for drapet på kjæresten, skriver WNEP.

Advarte Mineo

Bare noen dager etter drapet begynte bisarre påstander rundt dødsfallet å komme fram. Rogers hevdet at Mineo hadde fått problemer med lederen av en nettbasert kult de var med i, og ba henne om å drepe ham, skrev nyhetsbyrået Associated Press.

Ifølge etterforskerne var paret ivrige følgere av Sherry Shriner, som ifølge NJ.com tror på en ny verdensorden, som innebærer at romvesener, demoner, zombier og andre onde vesener vil ta over verden.

Hun er overbevist om at onde krefter kan manifestere seg i mennesker, og at dette bare kan oppdages gjennom ørsmå detaljer i folks utseende eller interesser.

I en Youtube-video laget før hans død, som nå er fjernet, skal Mineo ha sagt at han begynte å følge Shriner tidlig på 2000-tallet. Han skal også ha forklart at uenighetene med lederen startet da kjæresten postet på Facebook om sin forkjærlighet for rødt kjøtt.

Samme dag som Mineo døde, la Shriner ut en Youtube-video der hun hevder at hun advarte ham om at en reptil hadde manifestert seg i Rogers.

- Det er bare en type mennesker som vil ha rått kjøtt, de vil ha blodet. Det er dem som har en vampyrdemon i seg, sier hun i videoen.

- Visste ikke at den var ladet

Ifølge Associated Press skal Rogers ha fortalt politiet at Mineo trodde Shriner var en reptil forkledd som menneske, og at han på grunn av konflikten ville at hun skulle avslutte livet hans.

Natta før Rogers trykket 911 på telefonen skal paret ha vært på en lokal bar til klokka to om natta. De skal ha tatt noen drinker, men var ikke fulle, skriver WNEP.

Da de kom hjem skal han ha foreslått å gå ut i skogen bak huset for å skyte. Da de kom tilbake, hevdet Rogers i retten at han satt pistolen mot hodet, tok hendene hennes på pistolen og ba henne om å gjøre det.

Hun hevdet også at hun ikke visste at pistolen var ladet.

Minst 15 års fengsel

Påtalemyndigheten tror imidlertid ikke på den forklaringen. Mandag ble hun dømt til minst 15 års fengsel for såkalt tredjegradsdrap. Det innebærer at tiltalte ikke nødvendigvis hadde som intensjon å begå drap, men at den skulle visst at handlingen var livstruende.

Etter domsavsigelsen gjentok Rogers påstandene om at Mineo selv var ansvarlig for sitt eget dødsfall, skriver Washington Post.

Avdødes mor uttrykte imidlertid frustrasjon, og mente straffen var altfor mild.

- Det som skjedde med sønnen min er permanent. Straffen hennes skulle vært permanent. Det er totalt urettferdig, sa Donna Mineo til TV-kanalen BRCTV.

Hun får støtte fra aktoratet, som viser noe støtte forståelse for dommerens avgjørelse. Til avisa sier Rogers' forsvarer, Richard Galloway, at han hadde håpet på en kortere dom, og viser til at hun er mor og ikke har noe kriminelt rulleblad.

Han legger også til at han skal diskutere med sin klient hva de skal gjøre videre.