Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte kollega på cruiseskip

49-åring pågrepet av kapteinen. Queen Mary II ligger til kai i Bergen nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et besetningsmedlem på cruiseskipet Queen Mary II er drept.

Filippineren slåss med en annen besetningsmedlem under dekk, cirka klokka tre i går ettermiddag.

Det skadde besetningsmedlemmet ble fløyet fra skipet i helikopter etter slåsskampen. Han ble fraktet til sykehus i Nederland, der han døde av skadene, opplyser politiet i Hamsphire til Dagbladet.no.

- De to begynte å krangle da den ene gikk fysisk til angrep på den andre. Det hele skjedde i mannskapsområdet på båten, og ble ikke sett av noen av passasjerene, sier talsmann Erick Flanders fra rederiet Cunard til Dagbladet.no.

- Britisk politi er på skipet nå. Vi regner med at Queen Mary II kan gå videre til Flåm som planlagt i kveld. Deretter skal det tilbake til Southhampton, der det er registrert, sier Flanders.

Drapet skjedde i internasjonalt farvann, og blir derfor etterforsket i landet skipet hører hjemme.

- Dette er ikke en sak for politiet i Bergen. Det vi vet, er at det har skjedd en voldsepisode om bord som førte til at en person døde. Vi fikk melding i går kveld, og det skjedde i internasjonalt farvann. Derfor er det engelsk politi som tar seg av saken, i og med at båten er registrert der, sier operasjonsleder i Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.

Den antatte gjerningsmannen (49) ble pågrepet ombord av kapteinen. Sju britiske politifolk har fløyet til Bergen og er ombord i skipet nå for å etterforske drapet. På vei tilbake til Storbritannia skal politiet avhøre vitner.

 DRAPSALARM: Ombord på Queen Mary II, som ligger til kai i Bergen. Her da skipet besøkte byen sommeren 2004. Foto: SCANPIX
DRAPSALARM: Ombord på Queen Mary II, som ligger til kai i Bergen. Her da skipet besøkte byen sommeren 2004. Foto: SCANPIX Vis mer

Rederiet Cunard, er i gang med å informere offerets familie på Filippinene, opplyser politiet i Hampshire.

Gigantskipet Queen Mary II veier 150.000 dødvekttonn,  er 345 meter langt, 41 meter bredt og 72 meter høyt. Luksusfartøyet har plass til 3000 personer.

Skipet var sist i nyhetsbildet i januar i år, da rasende passasjerer på cruise i karibien nektet å gå av på grunn av ikke-varslede endringer i reiseruten.

Drepte kollega på cruiseskip
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media