«Drepte kompisen for å redde sitt liv»

Den 19 år gamle drapssiktede mannen hevder at han drepte sin beste venn (21) for å redde sitt eget liv i et voldsomt slagsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRØMMEN (Dagbladet): Natt til i går barket de to kameratene sammen i et voldsomt slagsmål i leiligheten der de bodde sammen på Strømmen på Romerike.

- Siktede sier at den avdøde skal ha gått på ham først. Volden skal ha eskalert, og han griper til en kniv eller et stikkvåpen, og så skjer dessverre det som skjer. Siktede hevder at det skjedde i nødverge. Det er en tragisk sak. Den døde og siktede var bestevenner, sier politiadvokat Ragnar Ingberg ved Romerike politidistrikt.

Blindt raseri

Slagsmålet mellom de to skal ha skjedd etter at de to hadde drukket. Ifølge politiet har gjerningsmannen fortalt i avhør at kameraten var i blandingsrus.

- Vi er litt usikre på hva som førte til slåsskampen, men det skal ikke ha vært noen store ting. Den avdøde blir beskrevet som litt brå og impulsiv. Det går litt over styr, så eskalerer det, og det blinde, umotiverte raseriet dukker opp. Det kan ha mange årsaker. Det er tragisk, og den siktede er hardt preget av det som har skjedd, sier Ingberg.

Varslet raskt

Politiet fikk melding om drapet kort tid etter at det skjedde ved 02.00-tida natt til i går. Den siktede løp til en nabo og fikk ham til å varsle politiet.

Da ambulansen kom til stedet, var den siktede i ferd med å gjøre gjenopplivningsforsøk på kameraten, men livet hans sto ikke til å redde.

21-åringen skal obduseres mandag.

Kriminalteknikerne jobbet i går på åstedet, og lette etter tekniske spor som kan fortelle om 19-åringens forklaring om nødverge er riktig eller ikke. Leiligheten i første etasje bar tydelig preg av et basketak, med møbler veltet om hverandre. Drapsvåpenet skal være funnet av politiet.

Drap samme sted

Åstedet ligger i ei gruppe bygninger med leiligheter med samme adresse i Sagdalveien nær Strømmen sentrum. For to måneder siden, lørdag 20. september, skjedde en annen drapstragedie i huset som er nærmeste nabo til huset de to kameratene bodde i.

En mann kvalte sin samboer etter en tur på byen, og tok like etter sitt eget liv ved å kjøre bilen sin ut i Drammenselva. Den drepte og den siktede er begge kjent av politiet for mindre alvorlige forhold. 19-åringen er siktet for forsettlig drap på bestekameraten.

- Dette er absolutt en tragedie. Det er veldig mye som tyder på at det er en nødvergehandling. De var veldig gode venner, bodde sammen, og røyk sammen i krangel og slagsmål der min klient ble angrepet. Han forsøkte å redde livet til vennen sin da han så hvor galt det hadde gått, sier siktedes forsvarer, Terje Finsrud.

SPORJAKT: Kriminalteknikere fra Romerike politidistrikt lette i går etter spor som kan bekrefte eller motbevise 19-åringens forklaring om at han drepte sin beste kamerat i nødverge.