Kina:

Drepte kona - groteske detaljer ryster

Forsvarte seg med at drapet ble begått på impuls.

DREPT: Kinesiske Lai Huili skal ha blitt drept av mannen i juli i fjor. Til høyre er bygningen hun bodde i med familien avbildet. Foto: Handout
DREPT: Kinesiske Lai Huili skal ha blitt drept av mannen i juli i fjor. Til høyre er bygningen hun bodde i med familien avbildet. Foto: Handout Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken fikk internasjonal oppmerksomhet i juli i fjor da 55-årige Xu Guoli beskrev hvordan kona hans, Lai Huili, var sporløst forsvunnet etter å ha forlatt hjemmet deres midt på natta i storbyen Hangzhou i Kina.

I flere TV-intervjuer bønnfalt Guoli om informasjon og hjelp til å finne kona, og tilbød over 125 000 norske kroner i finnerlønn.

Tilsto drap

Lokalt politi lette i bygården der familien bodde, og gjennomgikk over 6000 timer med overvåkningsmateriale, uten hell.

Gjennombruddet kom imidlertid da politiet tømte bygningens septiktank, og fant DNA-spor fra Huili.

Politiet konkluderte dermed med at hun ikke hadde forlatt leiligheten i nattas mørke. Tvert imot var mannen hennes nå politiets hovedmistenkt i saken.

Guoli ble varetektsfengslet 23. juli og tilsto drapet bare timer seinere, ifølge en uttalelse fra politiet, skriver South China Morning Post.

I retten har påtalemyndigheten anklaget Guoli for å ha dopet ned kona og kvalt henne natt til 4. juli 2020. Han skal deretter ha p artert henne og gjemt unna kroppsdeler

REPORTASJE: Noen måneder etter drapet på Olof Palme stiller den antatte drapsmannen Stig Engström, også kjent som «Skandiamannen» opp på svensk tv for å rekonstruere det som hendte drapsnatta. Video: SVT Vis mer

Flere konflikter

De giftet seg i 2008, og hadde en datter på tolv år, samt hvert sitt barn fra tidligere ekteskap. Avisa skriver at det var Xu Guolis egen datter som varslet politiet om at Huili var sporløst forsvunnet.

Paret skal ha vært i flere konflikter siden 2018 - og til tider i voldelige krangler. Guoli skal ha hevdet at kona ikke respekterte ham, og kalte ham «ubrukelig».

I retten skal Xu Guoli imidlertid ha nektet for at drapet på kona var planlagt, og avviste at et redskap og skjæremaskinen, som han skaffet seg ett år i forveien, var kjøpt for å brukes i ugjerningen.

Han forsvarte seg angivelig med at drapet ble begått på impuls en ettermiddag da paret spiste ved middagstid. Paret skal imidlertid ha havnet i en konflikt samme ettermiddag.

SKANDIAMANNEN: Det svenske politiet har pekt ut Stig Engström som Olof Palmes drapsmann. Vis mer

- Tilstrekkelig med bevis

Mannens forsvarer ba angivelig om å få undersøkt mannens mentale helse og ønsket en mild straff, men påtalemyndigheten hevdet at det var tilstrekkelig med bevis for at drapet var planlagt.

Påtalemyndigheten argumenterte også med at familien hans ikke hadde noen historie med psykisk sykdom.

- Jeg elsket henne og jeg hatet henne, sa mannen i retten ifølge South China Morning Post og la til:

- Nå nytter det ikke å si at jeg angrer på det, men jeg har ikke noe mer jeg kan si enn at jeg angrer.

Retten konkluderte med at dommen skulle falle på et seinere tidspunkt, skriver avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer