Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte kona etter at han fant kondom i veska

En 48 år gammel mann knivstakk sin kone gjentatte ganger. Barna var vitne til drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha drept sin egen kone foran barnas øyne, ble mannen dømt til 18 års fengsel og utvisning av Vänersborgs tingrett i Sverige. Han er også dømt til å betale mellom 60 000 og 77 000 svenske kr til barna. Retten anser ikke mordet som æresdrap, melder Aftonbladet.

Bakgrunnen skal ha vært at kona hadde truffet en annen mann og ville skilles.

Den første telefonsamtalen til politiet ble mottatt kl. 1 på natta 9 juli i fjor. Det var et av barna som ringte.

- Vær så snill, pappa har drept mamma, vær så snill, skal barnet ha tryglet, skriver Aftonbladet.

Da politi og ambulanse kom fram til leiligheten var kvinnen i midten av 30-åra allerede død.

Trua med å tenne på leiligheten

November i fjor kom anklagene mot mannen. Gjennom forhør med venner og slektninger, sakkyndiges oppfatning og dokumenter fra Migrasjonsverket kom det fram et bilde av en kvinne som levde et liv i undertrykkelse. Foruten drapet på sin kone er mannen tiltalt for to tilfeller av misbruk mot to av sine barn.

Aktor hevdet mordet var æresrelatert, men tingretten mente det ikke kan bevises. Selv om retten var delt på dette punktet.

Flere vitner oppgir at kvinnen ble tvunget til å gifte seg i Afghanistan da hun bare var 15-16 år. I 2016 søkte paret asyl i Sverige sammen med sine fire barn.

Barnet har fortalt i forhør at faren skal ha trua med dødelig vold, og at de måtte gå mellom ekteparet for å stoppe han.

- En gang tok han med bensin hjem og hadde tenkt å sette fyr på hele leiligheten, brenne oss inne og selv ta fly til Afghanistan, har ett av barna sagt i forhør.

Barna dratt inn i det

I februar 2018 skal kvinnen ha fortalt til Migransjonsverket at hun ville skilles. Hun sa at han slo henne og at både hun og barna ble dårlig behandla. Via bekjente hadde hun truffet en ny og innledet et forhold.

- Hun ville leve som svenske kvinner, hadde en av vennene hennes sagt i forhøret, ifølge Aftonbladet.

Kontrollen over kona eskalerte. På valentinsdagen i fjor skal han ha sagt til kona at han ville drepe henne. I forhør har han selv sagt at han har bytta telefonnummeret hennes, klipt i stykker sim-kortet og prøvd å begrense kontakten hennes med andre menn. Barna ble også dratt inn i det gjennom å spionere. De skal ha sendt falske meldinger til den mannen han trodde var kjæresten - fra hennes mobil.

I direkte forbindelse med mordet skal han ha lett gjennom konas veske og funnet kondomer.

Mannen har i tidligere forhør nekta for det han er tiltalt for, og sagt at han ikke husker noen av hendelsene. I rettsmedisinsk psykiatrisk undersøkelse har det blitt fastslått at han ikke lider av en alvorlig psykisk lidelse.

Migrasjonsstyret hadde tidligere bestemt at familien skulle deporteres. Myndighetene i Sverige har nå stoppa beslutningen om utvisningen angående barna. Faren er arrestert fram til han blir utvist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!