Drepte kona, hennes elsker og seg selv

Det var tilsynelatende en sjalu ektemanns raseri som kostet tre mennesker livet i Danmark i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ettermiddag ble den 54 år gamle innehaveren av en vinbar, Knut Jeanty Pedersen, og 40 år gamle Helle Jørgensen funnet skutt i Jeantys villa i Hårlev på Sjælland, vel 4 mil sør for København. Drapene hadde karakter av rene likvideringer fordi de begge var skutt med jaktgevær på tett hold, opplyser politiet.

Kom ikke på jobb

Drapet ble først oppdaget ved 13-tida mandag da en ansatt i Jeantys vinbar dro hjem til sin sjef for å undersøke hvorfor han ikke var på jobb. Jeanty ble sist sett i live lørdag aften, og flere vitner sier de forsøkte å kontakte ham søndag uten hell. Politiet slutter derfor at drapene må ha skjedd natt til søndag.

Begge de drepte var gift, men ikke med hverandre. Ingen av dem skjulte overfor bekjente at de var kjærester. Jeantys kone er ifølge parets venner på reise i Asia.

Tok sitt eget liv

Da politifolk mandag kveld oppsøkte Helle Jørgensens mann, 41 år gamle Per Aggerholm Sørensen, fant de ham død av skuddsår.

- Han har tilsynelatende tatt sitt eget liv etter å ha skutt paret i Hårlev. Vi betrakter saken som oppklart, men tekniske undersøkelser vil vise om vi har rett, sier politiinspektør Erik Bjørn.

(NTB-Ritzau)