-Drepte kona i sjalusi

SKIEN: Politiet mener at Gamal Hosein (35) drepte sin kone forrige lørdag og for deretter å skjule liket. I går kveld ble han siktet for forsettlig drap etter å ha sittet i avhør fra tidlig formiddag til langt inn mot midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra informert hold får Dagbladet opplyst at motivet for drapet kan ha vært sjalusi. Ektemannen nekter straffeskyld og enhver befatning med ugjerningen.

I dag ankommer Kripos-teknikere Skien for å lete etter fellende spor og beviser. Etterforskerne er nå overbevist om at Gry-mysteriet langt på vei er løst.

Den 28 årige kvinnen forlot trolig aldri kiosk- og videobutikken på Falkum forrige lørdag. Hun skal - ifølge politiet - ha blitt drept av ektemannen, mest sannsynlig inne i videobutikken.

Ti timers avhør

Ektemannen Gamal Hosein kom til avhør på Skien politistasjon klokka 11 i går formiddag, som vitne. Cirka ti timer seinere var han siktet for forsettlig drap, uten at politiet på dette tidspunkt hadde funnet Gry Hosein. Seint i går kveld var fremdeles ikke Gamals kone funnet.

Politiet mener at Gamal Hosein har avgitt motstridende forklaringer under avhørene. Dette har blitt mer og mer klart for etterforskerne etter at 110 vitner totalt er avhørt. Mange av dem videokunder, som kom til stengt dør lørdag mellom klokka 11 og 17 00. I dette tidsrommet mener politiet at drapet må ha skjedd. Flere mener de har sett Gry inne i butikken i dette tidsrommet, men ingen skal ha sett henne komme ut. Gamal har forklart at han i dette tidsrommet hadde vareopptelling inne i forretningen.

I en pause i avhørene i går sa Gamal Hosein til Dagbladet at han fortsatt venter på svar på hva som hadde skjedd med Gry. Få timer seinere var han selv siktet for drapet.

- Jeg vet ingenting. Jeg er uskyldig, sa Hosein til Dagbladet 12 30.

Ville skilles

I dag blir ektemannen framstilt for fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, med henvisning til skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse. Hosein nekter konsekvent for å ha begått drapet.

Politiadvokat Jon H. Borgen sa sent i går kveld at politiet så langt ikke har andre mistenkte i saken. Andre involverte kunne i går kveld likevel ikke fullt ut utelukkes.

Etter det Dagbladet forstår mener politiet at sjalusi kan være motivet. Den 28 år gamle kvinnen skal ha ytret ønske om skilsmisse. Det kan ha fått ektemannen til å begå ugjerningen i familiens video- og kioskbutikk forrige lørdag.

- Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet. Han understreker at publikums hjelp har vært en vesentlig årsak til gjennombruddet. Politiet uttrykker stor takk til publikum.

Etterforskningen ble i helga og i går mer og mer konsentrert om Grys familie. I går ble blant annet dommeravhør av parets ti år gamle datter gjennomført. Dette avhøret skal ikke ha vært utslagsgivende for drapssiktelsen.

Meldt savnet

Det var siktede selv og den dreptes mor som forrige søndag klokka 11.50 meldte fra om at Gry var savnet. Etter det Dagbladet får opplyst ble Grys mor i går kveld orientert om utviklingen.

Drapssiktede har daglig vært sammen med svigermor og barna, de to jentene på ti og fem år, for å trøse og være sammen med familien i den vanskelige tida. Familiemedlemmene har vært sønderknust etter at den 28 år gamle kvinnen ble sporløst borte. Etter det Dagbladet forstår kom siktelsen mot ektemannen Gamal Hosein som et sjokk på familien i går kveld.

Fester ikke lit

Det er først og fremst uoverenstemmelse mellom vitneutsagn og Gamals forklaringer som var avgjørende for arrestasjonen i går kveld:

- Vi mener at det er skjellig grunn til å mistenke ektemannen for drapet. Vi fester ikke lit til hans forklaringer. Til tross for at vi ikke har funnet liket av Gry, er vi sikre på at hun er drept. Kripos vil ankomme med to-tre teknikere i morgen og starter saumfaringen av videobutikken, bopel og siktedes bil. Vi mener det er sannsynlig at drapet kan ha funnet sted inne i selve butiukken, sier politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet.

På spørsmål fra pressen opplyser politiet at hensynet til barna, de to jentene på fem- og ti år og den øvrige familie, er ivaretatt. Familien er under tilsyn.

bernt.blomquist@dagbladet.no

<B>SIKTET I GÅR:</B>Ektemannen til Gry Hosein, ble seint i går siktet for å ha drept sin kone. Her er Gamal (til venstre) i et avhørsrom på Skien politistasjon i går kveld.
<B>SIKTET:</B>Gamal Hosein