Drepte kona og kjørte i døden

STOKMARKNES (Dagbladet.no): Kvinnen ble funnet drept på trappa da lensmannen kom for å varsle at mannen hennes døde i en trafikkulykke. Ekteparet etterlater seg to mindreårige barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet venter til i morgen med å frigi identiteten til de omkomne for å forsikre seg om at alle pårørende er varslet. Så langt har politiet ingen vitner til det de tror er et drap.

- Vi etterforsker det som et mistenkelig dødsfall. Foreløpige funn indikerer at kvinnen har vært utsatt for ytre påvirkning som kan være samsvarende med voldsbruk, opplyser politiinspektør Eirik Trønnes Hansen ved Lofoten og Vesterålen politidistrikt.

Først når den foreløpige obduksjonsrapporten kommer om noen dager, kan de si hva kvinnen døde av. Trønnes Hansen vil av hensyn til etterforskningen ikke si hva slags skader den døde kvinnen var påført. Det er ikke funnet noe mulig drapsvåpen på åstedet.

Kripos er på vei

Lensmannen i Hadsel troppet opp på døra hjemme hos ekteparet like før klokka 09 for å fortelle om trafikkuhellet.

- Vi fant kvinnen død, men det var ikke mulig å fastslå at hun var drept. Vi er på stedet og prøver å danne oss et bilde av de siste bevegelsene i huset før kvinnen døde, sier lensmann Ingjall Brustad.

De samarbeider med lensmannskontoret i Svolvær og får bistand fra Kripos-teknikere som kommer til bygda i kveld.

Politiet ble varslet om trafikkulykka klokka 04.40 i natt. En motorsyklist uten hjelm hadde skåret over i motsatt kjørefelt og kollidert med en minibuss. Ulykken hendte i en 80-sone på E10 ved Kleivahøgda i Sortland.

Ingen barn i huset

Mannen omkom på stedet, men ingen ble skadd i minibussen som kom i retning fra Sortland.

- Det var en gjeng ungdommer som var på vei hjem fra et musikkarrangement i en leid minibuss. Vi får vite mer når vi har avhørt sjåføren, sier lensmann Brustad.

Politiets teori er at ektemannen først tok livet av kona, før han tok livet av seg selv ved å kjøre mot minibussen. De har avhørt vitner og naboer, men så langt finnes det ingen øyenvitner til det antatte drapet. Ekteparet som er i 30-årene hadde et mindreårig barn hver. Barna oppholdt seg i natt på to andre steder.