Drepte kona, skyldte på innbrudstyver

- Hun slo meg samme morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I november kvalte René Vinberg kona i deres felles hjem. I dag fikk han ti års fengsel for drapet, skriver ekstrabladet.dk. I retten forklarte han at kona, 25 år gamle Janni Westh, hadde et kraftig temperament.

- Vi hadde hatt et vanskelig forhold det siste året. Min kone hadde et eksplosivt temperament og hun slo meg samme morgen, har 29-åringen forklart i retten.

Ifølge ham selv skal han ha fått skylden for parets dårlige økonomi.

Da han sto opp halv seks om morgenen 14. november, rant begeret over for Vinberg da kona slo ham.

- Jeg husker ikke helt hva som skjedde, men da jeg kom til meg selv og så at hun ikke hadde puls tenkte jeg først på selvmord

Men så slo han fra seg tanken om at kona hadde begått selvmord og kom i stedet på ideen om at han skulle gi innbruddstyver skylden for drapet. Han påsto at tyvene hadde slått ihjel kona mens han selv ble låst inne på toalettet. Så slo han seg selv i hodet med en stein tre ganger for å underbygge løgnen.

Så ga han politiet signalement på de oppdiktede tyvene og sa at han hadde overrasket de to mens de var i ferd med å stjele parets bil. Men under etterforskningen kom det fram at historien ikke var sann og Vinberg ble tiltalt for overlagt drap på sin egen kone.