Drepte konas familie i jakt på «nazigull»

Franskmann dømt for drap på fire familiemedlemmer, i jakten etter gull.

DRAPSSAK: I 2017 tok en franskmann livet av fire personer i konas familie. Nå er han dømt. Bildet er tatt fra pressekonferansen, av to advokater, etter at mannen fikk dommen. Den drapsdømte er ikke blant personene i bildet. Foto: Sebastien SALOM-GOMIS / AFP/ NTB
DRAPSSAK: I 2017 tok en franskmann livet av fire personer i konas familie. Nå er han dømt. Bildet er tatt fra pressekonferansen, av to advokater, etter at mannen fikk dommen. Den drapsdømte er ikke blant personene i bildet. Foto: Sebastien SALOM-GOMIS / AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fransk mann er dømt for drapet på sin svigerbror (49), svigerbrorens kone (49), og deres to barn på 18 og 21 år. Drapet skal ha skjedd i februar 2017, skriver The Guardian.

Dommen ble gitt onsdag, og franskmannen ble dømt til 30 års fengsel.

Drapsmannen innrømmer å ha drept de fire familiemedlemmene, men mener at det var et uhell. Han nekter for at drapene var planlagt.

- Forferdelig blodbad

- Han er årsaken til drapet på fire personer og et forferdelig blodbad. Han er for farlig, og det er ikke snakk om å løslate ham, sier riksadvokaten, Charlotte Gazzera, ifølge The Guardian.

Drapsmannen i 50-åra skal angivelig ha vært overbevist om at familien satt på en stor arv bestående av gullbarer. Motivet skal ha vært at mannen mente svigerbroren skjulte gullet og trodde at han og hans kone ikke fikk sin andel av «arven».

Gullet skal ha blitt funnet i 2006, av drapsmannens svigerfar. Svigerfaren var bygningsarbeider og skal ha oppdaget gullet i en kjeller, da han arbeidet med en bygning i den franskje byen Brest.

Det ryktes at gullet hadde blitt gjemt bort av franske banker under den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer