Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte kvinne, skjøt seg selv

En mann og en kvinne er død etter et skuddrama utenfor Hotell Alstor like før midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dramaet skjedde rett før midnatt. Den 58 år gamle mannen kom i taxi til Hotell Alstor. Der gikk han inn på hotellet og hentet kvinnen, som befant seg på et arrangement inne på hotellet.

På utsiden av hotellet kranglet de to.

Plutselig skjøt mannen den 57 år gamle kvinnen med ett skudd mot kroppen. Deretter skjøt han seg selv foran øynene på sjokkerte vitner.

Oppspilt

John Klemetsen og hans sønn spiller til dans hver torsdag på hotellet. De merket ingenting mistenkelig før skuddene falt.

- Det var normalt god stemning og danseglade folk. Siste låta jeg spilte var Johny Bands «Please don't hurt me anymore».

Klemtsen sier han ikke vet hvem de involverte er:

- Plutselig kommer resepsjonssjefen inn og sier: «Det har skjedd en episode utenfor». Han var oppspilt og ba alle holde seg i ro. «Da slutter vi av», sa jeg i mikrofonen. «Det har skjedd noe ubehagelig».

image: Drepte kvinne, skjøt seg selv

Brukte pistol

Mannen brukte en pistol til drapet, ifølge operasjonsleder Daniel Kleppa ved Rogaland politidistrikt.

- Han hentet ut damen for å snakke med henne på utsiden. Han skjøt først henne og så seg selv, sier operasjonsleder.

Både i resepsjonen og utenfor hotellet befant det seg personer som ble vitner til drapet. På grunn av den nye røykeloven gikk flere mennesker ut og inn av hotellet da kvinnen ble drept. De fikk tilbud om krisehjelp etter hendelsen, og noen av dem tok imot tilbudet.

Livredning

De to ble brakt i hui og hast til sykehus like før midnatt. Det ble foretatt gjenopplivningsforsøk, men begge ble erklært døde kort tid etter ankomst til sykehus.

Årsaken til skytingen er foreløpig uklart.

- Det kan virke som sjalusi, sier Kleppa.

image: Drepte kvinne, skjøt seg selv

Kvinnen som ble drept, var ikke kjæreste med drapsmannen.

- Per i dag var det ingen relasjon mellom dem. Det har vært et kortvarig bekjentskap for kort tid siden, sier Kleppa.

Han vil ikke karakterisere bekjentskapet som et kjæresteforhold. Verken kvinnen eller mannen var kjent for politiet fra før.

Ledelsen ved Hotell Alstor i Stavanger opplyser at det hadde vært på dans på hotellet, men at de avdøde ikke var overnattingsgjester.

- Etter det jeg har forstått var dette to personer som bor i Stavanger, sier hotelldirektør Anette Bull til Dagbladet.no.

Politiet var raskt på plass med flere patruljebiler og væpnede politifolk.

I natt sikret åstedsgranskere flere spor fra gjerningsstedet.

Vitner

Det var flere julebordsgjester på hotellet. Blant annet opptrådte Team Klemetsen, med pappa John Klemetsen og sønn John Klemetsen junior, på hotellet med et show da drapet fant sted. Team Klemetsen spiller på hotellet hver torsdag, og i går kveld var det såkalt voksentreff.

Arrangementene ble stoppet etter drapet.

- Det var ingenting som indikerte at dette skulle skje. Det var en hyggelig og rolig torsdagskveld, sier Bull. Hun forteller at ingen av de hotellansatte var vitne til skyteepisoden, men at flere naturlig nok ble satt ut av episoden.

- Det var en stille og nærmest vantro stemning etter drapet. Vi trodde ikke at noe sånt var mulig, sier Bull.

Vitnene blir avhørt av politiet utover dagen. Flere av de som var vitne til drapet ble tilbudt krisehjelp, blant annet samtaler med helsepersonell.

ÅSTEDET:</B> I natt sikrer politiet spor på åstedet etter drapene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media