Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte læreren fordi hun ble vraket

Lærer Sverre Sæther (35) ble ifølge Sør-Trøndelag tingrett drept av «en desperat kvinne som igjen opplevde å bli vraket».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): I går ble den 37 år gamle trebarnsmoren fra Nord-Trøndelag dømt til 12 års fengsel. Hun må i tillegg betale henholdsvis 450 000 og 236 000 i oppreisning og erstatning til avdødes datter og foreldre.

-  Jeg har ingen kommentar, sa tiltalte til Dagbladet etter at dommen var forkynt. Hun har hele tida nektet straffskyld og anket dommen på stedet.

Sverre Sæther ble funnet død etter knivstikk i sin egen bolig på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag 22. august i fjor. Tiltalte, som hadde vært kjæreste med avdøde, var til stede i boligen.

Ikke en ulykke

Hun har hevdet at Sæther døde som følge av en ulykke, men retten har funnet det bevist at hun tok med seg kniven til Kyrksæterøra for å benytte den hvis hun ikke lyktes med å få Sæther til å være sammen med seg. Drapsmotivet synes å være sjalusi og forsmåddhet. I dommen tegnes et bilde av en desperat kvinne som prøvde å knytte til seg Sæther med pengegaver og alvorlige trusler. Hun skal ha sendt bilder med barneporno fra avdødes pc til sin egen, for deretter å sende ham en rekke grove sms-trusler.

Hadde en trusselplan

I en måned skal hun ha sendt grove, anonyme trusler til en person hun hadde kontroll over, og hun kunne hele tida registrerte hvor redd han var.

Dommen beskriver kvinnens handlinger som «en trusselplan» rettet mot Sæther i den hensikt å knytte ham nærmere til seg. Etter rettens oppfatning viser dette at hun «har evner til og vilje til å gå svært langt for å oppnå eget mål og utvise hensynsløshet overfor en person som hun påstår å være glad i». Tiltalte skal ha forlatt avdøde i 2. etasje etter at hun hadde stukket kniven i ham. Hun har løpt ned trappa, lukket mellomgangsdøra og låst ytterdøra. Når Sæther kom etter henne ned trappa og først åpnet mellomgangsdøra og deretter prøvde å åpne ytterdøra, skal hun ha holdt igjen låsvrideren fra yttersida.

«For avdøde må de minuttene som gikk fra han ble stukket og til han mistet bevisstheten og seinere døde, ha vært både smertefulle og særdeles skremmende,» heter det i dommen.

FORNØYD: Aktor Helge J. Kaasbøll er fornøyd med at den 37 år gamle kvinnen ble dømt til 12 års fengsel for lærerdrapet.
DREPT: Sverre Sæther ble funnet død etter knivstikk i sin egen bolig på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag 22. august i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media