Drapet på mafiaboss Frank «Franky Boy» Cali:

Drepte lederen. Nå frykter de mafiaens hevn

Nå frykter forsvareren at både siktede Anthony Comello og hans familie skal bli utsatt for en hevnaksjon.

SIKTET: Anthony Comello er siktet for drapet på mafiabossen Frank Cali. Foto: AP Photo/Seth Wenig
SIKTET: Anthony Comello er siktet for drapet på mafiabossen Frank Cali. Foto: AP Photo/Seth Wenig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er flere uker siden den mektige amerikanske mafiabossen Frank «Franky Boy» Cali (53) ble skutt og drept utenfor sitt eget hjem i New York. Han var siden 2015 leder for Gambino-familien.

Nå er Anthony Comello (24) siktet for drapet på mafiabossen. Hans første forklaring var at han var forelsket i en av Calis kvinnelige slektninger, og at han hadde fått beskjed om å holde seg unna.

Under en rettshøring denne uka, hevdet forsvarer Robert Gottlieb at Comello i det siste har vist en fascinasjon for høyreekstreme synspunkter. Det skriver ABC News.

Gottlieb mener at dette kan være grunnen til drapet.

- Dette blir enda klarere når all bevisførselen er lagt fram og sannheten kommer fram. Vi tar dette veldig seriøst. Men til sjuende os sist, sannheten og grunnen til det som skjedde kommer til å bli åpenbar, og det vil komme fram at det man blir bombardert med hver dag på internett og andre steder, det hatet har en påvirkningskraft, sier Gottlieb.

Frykter for hans liv

Nå frykter advokaten og politiet for hans liv i fengsel. De er også redd for at noe skal tilstøte familien hans.

I fengselet er frykten at noen med relasjon til mafiaen skal utføre en slags hevn for drapet. Ifølge New York Times er det ofte et svar når det kommer til mafiarelatert vold, og drapet på en leder gjør mest sannsynlig at man kommer inn på den lista.

- Jeg vet at kriminalomsorgen er redd for hans sikkerhet mens han sitter inne, sier Gottlieb ifølge avisa.

Overfor New York Times ønsker ikke kriminalomsorgen å gå direkte inn på nøyaktig hvilke grep de vurderer å ta. Men ofte, om man må beskyttes fra sine medfanger, fungerer det som en isolering

Drapet på Cali er det første drapet på en mafiaboss siden 1985, da den tidligere Gambino-lederen Paul Castellano ble skutt midt på Manhattan, New York. Han ble den gang drept av John Gotti, som seinere tok over lederrollen i Gambino-familien.

Seks skudd

Men det pussige med denne saken, er at Comello tilsynelatende ikke skal ha hatt et motiv relatert til mafiavirksomhet. Han har ifølge politiet ingen kjente forbindelser til organisert kriminalitet.

Ifølge ABC skal Comello først ha kjørt inn i Calis parkerte bil utenfor hjemmet i nabolaget Todt Hill. Politiet skal ha sikret seg video av at de to tok hverandre i hendene utenfor huset, men da Cali snudde ryggen til 24-åringen, skal han ha tatt fram en pistol og skutt 12 ganger.

Minst seks av de skuddene traff Cali.

Under rettshøringen tidligere denne uka, avsluttet Gottlieb:

- Han kommer til å erklære seg uskyldig.

Den største

Cali ble i 2015 gudfar i Gambino-familien - en av de såkalte fem familiene, som siden 1930-tallet har dominert den organiserte kriminaliteten i New York.

Ifølge New York Times var Gambino-familien USAs største og mest innflytelsesrike kriminelle organisasjon, men det gikk nedover etter at flere av lederne ble dømt for drap og svindel på 1990-tallet.

Mest kjent av Gambino-gudfedrene i nyere tid er John Gotti (1940-2002), som rykket opp til toppen etter å ha tatt livet av sin forgjenger Paul Castellano i 1985.

Cali hadde slektsbånd til flere av de fem familiene, og gjennom ekteskap også til den sicilianske mafiaen (Cosa Nostra). Han jobbet seg sakte oppover i Gambino-familien og inntok altså topposisjonen i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer