Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drepte Linda etter videofilm

Seint på kvelden så Linda Didriksen og kjæresten «Den sjette sansen» på video. Påtalemyndigheten mener stemningen i filmen kan ha påvirket kjæresten til å drepe gravide Linda Didriksen kort etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): - Vi vil føre vitner som har sett filmen og kan si noe om dens mulige effekt, bekrefter aktorene i saken mot kjæresten, statsadvokatene Ann Rødvei og Geir Fornebo.

De understreker imidlertid at dette bare er én av mange mulige faktorer som kan ha utløst drapet.

I går, på åpningsdagen av maratonrettssaken mot den nå 21 år gamle kjæresten, dvelte Rødvei overraskende lenge ved valget av film den skjebnesvangre kvelden, 31. mai 2000.

Dyster film

Retten fikk vite at kjæresteparet, etter å ha besøkt Lindas bror og hans samboer, dro på Flipper-kiosken i Ørnes sentrum. Der leide de «Den sjette sjansen» - en blanding av skrekkfilm og psykologisk thriller med Bruce Willis som spøkelse og Haley Joel Osment gutt med overnaturlig evne til å se den døde mannen.

Rødvei spurte hvorfor de valgte akkurat den .

- Det var en film som Linda hadde lyst til å se. Jeg hadde ikke noe imot å se den en gang til, svarte kjæresten.

- Vil du si at filmen er lys og lett? spurte aktor Rødvei retorisk.

21-åringen kom til at filmen ikke var spesielt voldelig, men hadde en dyster stemning.

Det kom i går fram at Linda, etter at de hadde sett filmen, avslørte at hun visste at kjæresten hadde fått brev om at han var kommet inn på opptaksprøve ved befalsskolen i Horten.

Linda, som på drapstidspunktet var gravid i tredje måned, fryktet for at kjæresten likevel ikke ville flytte med henne til Bodø, slik hun mente han hadde lovet.

«Slo - og gråt»

- Våren 2000 ble det mer og mer aktuelt å flytte til Bodø. Der kunne hun gå skole og jeg avtjene verneplikten. Men jeg hadde likevel holdt døra på gløtt for Horten. Det reagerte Linda sterkt på. Det oppsto en krangel der hun kalte meg «jævel» og «drittsekk», og sa at dersom jeg flyttet sørover, så var forholdet over. Da skulle jeg aldri få se barnet. Hun slo også etter meg, fortalte kjæresten, som måtte forklare aktor grundig hvordan han avverget slaget og plasserte Linda ned i sofaen igjen.

- Etterpå begynte hun å gråte. Jeg trøstet henne, og lovet at vi skulle flytte sammen til Bodø begge to. Etter hvert slo hun seg til ro. Da vi la oss den natta elsket vi sammen før vi sovnet, hevdet 21-åringen i retten i går.

Det er denne krangelen han før jul 2000 - før liket av Linda var funnet - ble siktet for å ha forklart seg falskt om.

Han fikk i går et hardkjør fra aktorene Fornebo og Rødvei. I de første avhørene etter Lindas forsvinning bagatelliserte han åpenbart krangelen. I går sa han dette:

- Jeg var redd for å få skylda for at Linda nå var blitt borte.

21-åringen ble avhørt lenge om hva han og Linda gjorde sammen 1. juni. Påtalemyndigheten mener kjæresten drepte Linda etter parets nattlige krangel. Selv fortalte han dette om hva som skal ha skjedd torsdag 1. juni 2000:

- Vi sto seint opp og ble enige om å rydde i leiligheten. Jeg pakket også noen saker jeg ikke hadde bruk for ned i en ganske stor bag, som jeg bar ut i bilen.

Dro på trening

21-åringen ble også avhørt om sin opptreden etter at Linda angivelig forlot leiligheten i Spildervika 45. Etter som timene gikk, ble det klart at Linda var borte. Tiltalte skal ha bidratt lite i letingen. Etter hvert kjørte han til hjemplassen Inndyr, drøyt 40 km nord for Ørnes, for å fylle bensin og spille volleyball. Etterpå fikk han vite at Linda heller ikke hadde dratt til Nordnesøy, slik alle hadde håpet.

- Da ble det ganske så kaotisk i hodet mitt, forklarte tiltalte. Han returnerte likevel ikke, men lå over i foreldrenes hus.

Neste dag, fredag 2. juni, kjørte han til Ørnes og lette etter Linda.

Natta etter var han inne til sitt første politiavhør. Siden er det blitt 19 nye - som vitne, mistenkt og siktet. Og i går som tiltalt.

«DREPT NAKEN OG FRAKTET NAKEN HIT»: Linda Didriksen ble funnet her, utenfor høyre billedkant, i en skrent ved Storvikskaret. På venstre side av veien (gamle riksvei 17, en blindvei som følge av at riksveien ble lagt i tunnel under vannet) ses Storvikvannet. Bildet er tatt like etter at Linda ble funnet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media