Drepte mann - feiret med «fistbump»

En 29 år gammel mann ble drept i Birmingham i England. Nå er tre 18-åringer dømt.

FILMET PÅ GATA: 4. desember 2020 ble 29 år gamle Sohail Ali drept i sitt eget hjem i Birmingham. Denne videoen viser drapsmennene på gata rett etter drapet. Video: West Midlands Police. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

29 år gamle Sohail Ali forlot hjemmet sitt i Birmingham 4. desember i fjor. Han trodde han skulle møte ei jente.

I stedet møtte han to 18 år gamle gutter, bevæpnet med kniv og en pistol ladd med løskrutt.

Nå er de to guttene dømt. En av dem må sone en dom på 19 år for overlagt drap. Den andre må sone 3,5 år for uaktsomt drap.

I tillegg er en 18 år gammel kvinne dømt for overlagt drap. Hun er dømt for å ha lurt Ali til parken hvor han ble angrepet.

Alle tre nekter straffskyld og har nektet å forklare seg.

De tre skal ha brukt en datingplattform og sosiale medier for å jakte på menn som de trodde var ute etter voldelig sex, skriver politiet i West Midland i en pressemelding.

DREPT: 29 år gamle Sohail Ali ble fraktet til sykehus etter angrepet, men døde av skadene. Foto: Privat / Politiet
DREPT: 29 år gamle Sohail Ali ble fraktet til sykehus etter angrepet, men døde av skadene. Foto: Privat / Politiet Vis mer

Knivstukket

De to guttene skal ha knivstukket Ali sju ganger med så stor kraft at kniven brakk og spissen ble sittende igjen i brystet hans.

Et overvåkningskamera fanget de to gå rolig vekk fra åstedet, og gi hverandre en såkalt «fistbump», altså at de dunket hverandres knyttnever, for å «feire» drapet.

- Denne saken er virkelig trist, skriver politiinspektør Laura Harrison i pressemeldinga.

- Det var et fullstendig meningsløst angrep som tok ett liv og endret tre andre for alltid, sier hun.

19 års fengsel

Politiet har etterforsket saken i nesten ett år, og har blant annet lagt fram overvåkningsbilder, meldingslogger og DNA-spor som beviser i rettssaken.

- Mine betjenter har jobbet utrettelig med denne saken, og selv om dagens dom ikke gjør at Sohail kommer tilbake, er jeg glad for at vi har kunnet sørge for rettferdighet for ham og hans familie, sier Harrison.

Etter dommen sa familien at de var glade for at gjerningsmennene ble dømt.

- Sohail ble drept uten grunn og han er blitt frastjålet sitt liv. Smerten vi føler på grunn av tapet av ham er overveldende, skriver familien i en uttalelse.

- Han vil for alltid være i hjertene våre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer