- Drepte med FNs beskyttelse

En person ble drept og 20 skadd i en bombeeksplosjon i Tel Aviv i dag. Israels statsminister Ariel Sharon skylder på Haag-domstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bomben var plassert i nærheten av et busstopp i sentrum av Tel Aviv. Om lag 20 personer ble såret i eksplosjonen, ifølge politiet i byen. Flere bygninger og en buss fikk omfattende skader.

- Dette var ikke en selvmordsaksjon, men en bombe som var plantet rett ved busstasjonen, sier politisjefen i Tel Aviv, Yossi Sedbon.

Anklager domstolen

Den israelske statsministeren setter angrepet i sammenheng med Haag-domstolens kjennelse om muren som Israel bygger gjennom Vestbredden.

- Den morderiske handlingen denne morgenen var den første som ble utført med verdensdomstolens beskyttelse, sier Sharon.

Han bekrefter at den israelske regjeringen avviser kjennelsen til FNs øverste juridiske organ, og kaller avgjørelsen ensidig og politisk motivert. Haag-domstolen slår fast at traseen med murer, gjerder og grøfter strider mot folkeretten, og anbefaler at de delene som er bygget på okkupert palestinsk jord, blir revet.

Den israelske regjeringen insisterer på at muren er nødvendig for å hindre ytterliggående palestinske grupper i å ta seg inn i Israel. Den israelske viseforsvarsministeren Zeev Boim hevder at de som plantet bomben ved busstoppet i Tel Aviv, trolig kom seg inn i Israel fra Vestbredden i et område hvor barrieren ennå ikke er blitt bygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.