Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte med pappas pistol

Den 17 år gamle drapsmannen i Hommersåk skjøt kjæresten sin (16) med farens pistol. Han avfyrte en rekke skudd mot sin kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Politiet bekrefter at kaliber 22.-pistolen er lovlig registrert og stammer fra familieboligen hvor 17-åringen bor. Denne brukte han til å avfyre skuddene som drepte Ingrid-Elisabeth Berg (16).

-  Siktede hentet våpenet hjemme. Det er alt jeg kan si om den saken nå, sier politiadvokat Karsten Monsen.

Loven krever at skytevåpen låses inne i spesialbygde skap, slik at ingen uvedkommende får adgang til dem. Ammunisjon skal oppbevares separat. Hva som sviktet da 17-åringen fikk hånd om det ladde og dødelige skytevåpenet lørdag kveld, vil politiet foreløpig ikke kommentere.

-  Det fins en lovgivning rundt oppbevaring av våpen. En vurdering av dette vil bli foretatt på et seinere tidspunkt i etterforskningen, sier Monsen.

Vitner forteller at politiet fant seks patroner på åstedet. Sannsynligvis ble 16-åringen truffet av fire skudd. Den tidligere ustraffede tenåringen har i sitt første avhør forklart seg nøye om hva som skjedde lørdag kveld og natt.

Etter det Dagbladet erfarer, skal han ha tilstått i avhør at han drepte kjæresten.

Hans forsvarer, Gunnar Øystein Helgevold, besøkte unggutten i fengslet i går kveld.

-  Dette er selvsagt en særdeles vanskelig og tung situasjon for ham, sier han.

 GRÅT OG SANG:  Elever og ansatte ved Sandnes videregående skole sørget i går over det tragiske tapet av førsteklasse-eleven Ingrid-Elisabeth Berg (16). Fungerende rektor Harald Solbakken holdt tale og det ble sunget og grått. Deretter deltok psykiatere og helsesøster i sorgbearbeidelsen. Mange stoppet opp en liten stund foran bordet i foajeen som var satt opp med tente lys og bilde av Ingrid-Elisabeth. Foto: Leiv Gunnar Lie
GRÅT OG SANG: Elever og ansatte ved Sandnes videregående skole sørget i går over det tragiske tapet av førsteklasse-eleven Ingrid-Elisabeth Berg (16). Fungerende rektor Harald Solbakken holdt tale og det ble sunget og grått. Deretter deltok psykiatere og helsesøster i sorgbearbeidelsen. Mange stoppet opp en liten stund foran bordet i foajeen som var satt opp med tente lys og bilde av Ingrid-Elisabeth. Foto: Leiv Gunnar Lie Vis mer

Forklarte seg

Gutten og avdøde har vært kjærester et halvt års tid. Vitner forteller at de to startet kvelden med et vorspiel hjemme hos siktede, før de deltok på en fest i klubblokalet til Riska fotballklubb. Det blir hevdet at Ingrid-Elisabeth Berg under festen skal ha snakket med en tidligere kjæreste, noe siktede skal ha mislikt.

Venner av siktede beskriver denne krangelen som bagatellmessig. 17-åringen forlot imidlertid festen like etterpå, og tok følge med en venn hjemover.

På veien hjemover sendte siktede en tekstmelding til Ingrid-Elisabeth Berg, som i sin tur ringte ham opp. Hva de to snakket om er uklart.

-  Han har gitt en nokså omfattende og detaljert forklaring. Gutten har vært samarbeidsvillig, sier politiadvokaten.

Sandnes tingrett fengslet 17-åringen i går ettermiddag for fire uker, med to ukers brev- og besøksforbud. Den første uka får han heller ikke lese aviser.

Keepertalent

Kjæresteparet vokste opp i bygda Hommersåk og gikk på samme barneskole. Han var kjent for sitt fotballtalent og utmerket seg som keeper på skolelaget. Hun tok styringen med elevrådet. De bodde knapt 300 meter fra hverandre, og for et drøyt halvår siden ble de kjærester.

Før tragedien inntraff tok Ingrid-Elisabeth Berg allmennfag på videregående. Hun hadde gode karakterer og snakket om å studere medisin. Den drapssiktede hadde også planer for sitt voksne liv, som lærling i et byggefirma.

Venner og bekjente som Dagbladet har snakket med, synes det er helt uforståelig at 17-åringen har drept kjæresten. De fleste beskriver ham som rolig og koselig kar.

-  Det er helt uvirkelig. Jeg kan ikke skjønne at han skal ha gjort noe sånt, sier en kamerat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!