- Drepte mor og to brødre

PARIS (Dagbladet): Litt etter litt avslører belgisk politi 39 år gamle Agnes Pandys sanne ansikt. Mye tyder på at hun har begått flere mord, med eller uten sin far Andras. Nok en gang skakes Belgia av en grotesk drapssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Agnes Pandy har tilstått å ha drept sin egen mor, Ilona Sores, og at hun var med på å drepe sine to brødre Daniel og Zoltan, sin stemor Edith Fintor og hennes datter Andrea. I går skrev den belgiske avisa Het Volk at hun trolig har drept eller vært med på å drepe en ungarsk kvinne og hennes datter. Andras Pandy lokket kvinnen til Belgia gjennom en ekteskapsannonse. Hun og datteren forsvant sporløst et halvt år etter ankomsten til Belgia.

Det skal være deres likrester som - blant flere - lå under Pandys «redselshus» i Brussel.

Forhørt

Agnes Pandy ble forhørt i timevis mandag og i går av politiinspektør Frangois Monsieur, som halte tilståelsen ut av henne. Han vil til bunns i saken, og er mest interessert i å fatte motivet. Hva fikk den innesluttede kvinnen, med det litt vansirede ansiktet, som aldri smilte til å bli så bestialsk?

- Hun tilstår ikke alt. Agnes holder noe tilbake. Hun uttrykker seg ikke helt tydelig. Man har inntrykk av at hun ikke sier hele sannheten, sier en etterforsker.

- Agnes er intelligent, har lest mye og er minst like djevelsk som faren, sier politiinspektøren. Mye tyder på at den stillferdige bibliotekaren handlet i sjalusi. Agnes var sin fars elskerinne fra hun var 13 til 31. I 1984 fikk hennes stesøster Timea en sønn, Mark, med Andras Pandy, Agnes' far. Agnes forsøkte å drepe Timea ved å slå henne ned, men mislyktes. Timea klarte å rømme til Canada og seinere Ungarn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer