- Drepte mor og to brødre

PARIS (Dagbladet): Litt etter litt avslører belgisk politi 39 år gamle Agnes Pandys sanne ansikt. Mye tyder på at hun har begått flere mord, med eller uten sin far Andras. Nok en gang skakes Belgia av en grotesk drapssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agnes Pandy har tilstått å ha drept sin egen mor, Ilona Sores, og at hun var med på å drepe sine to brødre Daniel og Zoltan, sin stemor Edith Fintor og hennes datter Andrea. I går skrev den belgiske avisa Het Volk at hun trolig har drept eller vært med på å drepe en ungarsk kvinne og hennes datter. Andras Pandy lokket kvinnen til Belgia gjennom en ekteskapsannonse. Hun og datteren forsvant sporløst et halvt år etter ankomsten til Belgia.

Det skal være deres likrester som - blant flere - lå under Pandys «redselshus» i Brussel.

Forhørt

Agnes Pandy ble forhørt i timevis mandag og i går av politiinspektør Frangois Monsieur, som halte tilståelsen ut av henne. Han vil til bunns i saken, og er mest interessert i å fatte motivet. Hva fikk den innesluttede kvinnen, med det litt vansirede ansiktet, som aldri smilte til å bli så bestialsk?

- Hun tilstår ikke alt. Agnes holder noe tilbake. Hun uttrykker seg ikke helt tydelig. Man har inntrykk av at hun ikke sier hele sannheten, sier en etterforsker.

- Agnes er intelligent, har lest mye og er minst like djevelsk som faren, sier politiinspektøren.
Mye tyder på at den stillferdige bibliotekaren handlet i sjalusi. Agnes var sin fars elskerinne fra hun var 13 til 31. I 1984 fikk hennes stesøster Timea en sønn, Mark, med Andras Pandy, Agnes' far. Agnes forsøkte å drepe Timea ved å slå henne ned, men mislyktes. Timea klarte å rømme til Canada og seinere Ungarn.

Sjalu på moren

Frangois Monsieur lurer på om Agnes også var gravid med faren. Hun nekter, men skal undersøkes av en lege.

Agnes skal ha ansett sin egen mor som en rival. Hun ble skutt i hodet av datteren, og denne gangen var Agnes trolig alene om mordet.
Under de andre drapene skal Agnes ha adlydt faren, som ville skjule incestforholdene i familien. Men etterforskerne tror ikke Agnes adlød blindt. De har merket at hun også hadde innflytelse på sin far. Gjennom en konfrontasjon mellom far og datter i neste uke vil politiet forsøke å få rede på hvem som bestemte hva. Hittil har Andras Pandy nektet å samarbeide.

Likene tilintetgjort

Før det skal politiet ha med Agnes til stedet der drapene skal ha foregått. De fleste sporene er borte. Likrestene av familiemedlemmene ble tilintetgjort i en kjemisk blanding som brukes til å oppløse tette rør. Lik ble også lagt i slaktehaller slik at de endte som dyremel.

Likrestene som lå under «redselshuset» er derfor spor etter ytterligere mord, men politiet vet ennå ikke hvor mange.