Drepte moren for å få arv

Men den svenske jenta var millionær uten å vite det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tragiske historien utspant seg i Gislaved i Sverige. Uvitende om at foreldrene allerede hadde bygget opp en kjempeformue til henne, skal den 17 år gamle jenta og kjæresten ha drept jentas mor for å få tak i arven.

Slo med hammer

Det var 19. april i år at paret skal ha gått til angrep på 17-åringens foreldre i deres villa, bevæpnet med hammer og kniver. Moren døde mens faren overlevde, sterkt mishandlet og skadd av ti hammerslag. Han har ligget alvorlig skadd på sykehus siden. 17-åringen slo også søsteren sin i hodet med hammeren, men hun lyktes i å unnslippe og fikk varslet politiet. Paret skal også ha planlagt å drepe jentas mormor og brødre.

Skulle rømme

Ifølge Aftonbladet har paret innrømmet overfor politiet at foreldrenes penger var motiv for drapet og drapsforsøkene. Jenta skal ha regnet med å arve rundt ti millioner kroner. For pengene skulle paret undergå plastiske operasjoner for å forandre utseendet og deretter flytte utenlands.

I forrige uke ble jenta og den 18 år gamle kjæresten tiltalt for mordet på jentas mor, samt forsøk på og planlegging av drap.

Har 3,8 millioner

Men nå opplyser Sveriges Radio Jönköping at jenta slett ikke hadde trengt å drepe for å bli millionær. Hun er det nemlig allerede. I fjor skal hun ha hatt en personlig formue på drøye 3,8 millioner kroner.

Det skal jenta ikke ha visst. Først neste år blir hun myndig og kan disponere pengene.

Psykisk forstyrret

Rettspsykiatriske undersøkelser viser nå at både jenta og kjæresten var psykisk forstyrret da hun angrep familien sin. De sakkyndige vurderer at det er mulighet for gjentakelse, og anbefaler forvaring.