- Drepte naboen med «rosa bombe»

- Britisk jentegjeng sjalu på rivalinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gjeng tenåringsjenter kan ha sprengt huset til en rivalinne slik at naboen hennes mistet livet

Det hele skal skyldes en krangel om en gutt, og bombeoppskriften skal jentene ha funnet på nett, skriver The Daily Thelegraph.

Det var onsdag at to hus nordvest i London, i et område som heter South Harrow gikk i luften i en kraftig eksplosjon. Et trede hus ble også skadd i eksplosjonen, og 40 mennesker måtte evakueres før brannvesenet fikk kontroll på brannen som fulgte.

Politiet trodde opprinnelig at eksplosjonen skyldes en gasslekkasje. I går gikk de  imidlertid ut med en ny teori.

Kvelden før eksplosjonen ringte 17 år gamle Charlotte Anderson, som nå ligger på intensivavdelingen på sykehuset med alvorlige brannskader, politiet. Hun fortalte at en gruppe jenter på 16-17 år lagde bråk utenfor huset hennes.

Et annet vitne har fortalt politiet at de helte en rosa, illeluktende væske i brevsprekken i huset der 17-åringen bor.

Politiet tror dette kan være et ustabilt materiale som kan ha fordampet og eksplodert.

Den 26 år gamle foretningsmannen Emad Qureshi som bodde i nabohuset ble drept i eksplosjonen.

Scotland Yard har iverksatt drapsetterforskning, og jakter nå på jentegjengen som skal ha vært i konflikt 17-åringen.

- Drepte naboen med «rosa bombe»

Hun flyttet til området for seks måneder siden og skal nylig ha begynt å gå ut med en lokal gutt. Ifølge kilder i lokalmiljøet skal det ha ført til krangler med de lokale jentene, skriver The Daily Thelegraph.

Eksplosjonen fant sted klokken 9.30. Den unge jenta ble dratt ut av ruinene av naboer og fraktet til sykehus. Hun har alvorlige brannskader, men er ikke i livsfare.

- Vi har fortsatt ikke utelukket muligheten for at det kan ha vært en gasseksplosjon, men ekspertene sier at dette trolig ikke er årsaken. Det vi vet er at det ble puttet en væske i brevkassen på onsdag. Det kan være en sammenheng mellom denne væsken og eksplosjonen. Hvis det var en ustabil væske i et lufttett rom, kan den fordampe og eksplodere, sier sjefsetterforsker Colin Sutton til The Guardian.

- Det er viktig for oss nå å se på hendelsesrekken mellom krangelen, anropet til politiet og den rosa substansen som ble puttet i brevkassen, sier etterforskeren til BBC.