Drepte naboene etter parkeringskrangel

En seks måneder lang nabofeide endte i dobbeltdrap.

I AVHØR: Collin Reeves ble arrestert av politiet i november 2021. I forrige uke fant rettssaken sted. Foto: South West News Service (SWNS)
I AVHØR: Collin Reeves ble arrestert av politiet i november 2021. I forrige uke fant rettssaken sted. Foto: South West News Service (SWNS) Vis mer
Publisert

I november i fjor snek 35 år gamle Collin Reeves seg inn i nabohuset og knivstakk Stephen (36) og Jennifer Chapple (33) mens parets to barn lå og sov.

Den nå drapsdømte mannen hoppet over gjerdet og gikk inn i huset via bakdøra. I retten ble det vist videoovervåkingsmateriale fra et dørklokkekamera fra drapskvelden.

Hendelsen fant sted i landsbyen Norton Fitzwarren i Somerset, England.

Foranledningen skal ha vært en nabokrangel om parkering, skriver The Guardian.

ARRESTERES: Collin Reeves pågripes etter dobbeltdrapet: Foto: Avon Somerset Police
ARRESTERES: Collin Reeves pågripes etter dobbeltdrapet: Foto: Avon Somerset Police Vis mer

Kranglet i seks måneder

Reeves, tidligere soldat, drepte de to med totalt tolv knivstikk. Drapsvåpenet var en seremoniell kniv han hadde fått utdelt fra forsvaret da han forlot hæren i desember 2017.

Jennifer ble funnet på sofaen, mens ektemannen Stephen lå nær bakdøra hvor Reeve hadde entret huset.

Også ti dager før det fatale angrepet ble Reeves observert luskende rundt samme inngangsparti.

Nabofeiden pågikk i seks måneder før dobbeltdrapet. Mindre enn en time før knivangrepet skal Reeves kone ha bedt om separasjon, ifølge Sky News.

Etter drapene ringte Reeves selv til nødtelefonen og fortalte at han hadde knivdrept to naboer.

DØMT: Collin Reeves ble funnet skyldig i dobbeltdrapet. Foto: Shutterstock
DØMT: Collin Reeves ble funnet skyldig i dobbeltdrapet. Foto: Shutterstock Vis mer

Skal ha vært redd Reeves

Reeves erkjente uaktsomt drap, men nektet straffskyld - da han mente han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

To rettspsykiatere konkluderte med at Reeves verken led av psykose eller posttraumatisk stresslidelse (PTSD), men diagnostiserte ham med en henholdsvis mild og moderat depresjon, skriver BBC.

- Reeves forsøkte å sno seg unna ved å hevde at handlingene hans var et resultat av posttraumatisk stresslidelse knyttet til hans tidligere tjeneste i hæren, sa statsadvokat Joana Clark, som representerer påtalemyndigheten, under rettssaken.

TILREGNELIG: To rettspsykiatere konkluderte med at Collin Reeves var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: Avon Somerset Police
TILREGNELIG: To rettspsykiatere konkluderte med at Collin Reeves var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Foto: Avon Somerset Police Vis mer

Funnet skyldig i dobbeltdrap

Den 35 år gamle ekssoldaten ble i Bristol Crown Court funnet skyldig i to tilfeller av drap og straffeutmålingen finner sted tirsdag denne uka.

Familien til de avdøde sier i en uttalelse at ingen dom vil bringe Jennifer og Stephen tilbake.

- Om noe, så har i hvert fall de ti siste dagene gitt oss svar på hvordan Jennifer og Stephen tilbrakte sine siste øyeblikk. Vi vil nå fokusere på parets vakre, små gutter, og hjelpe dem til å leve det livet som Jennifer og Stephen ville ha ønsket dem, sa familien, og uttrykket et ønske om å få sørge og bearbeide tapet i fred.

Ifølge The Guardian skal avdøde Jennifer Chapple, som jobbet på kafé, to ganger tidligere ha tatt kontakt med politiet og uttrykt bekymring og redsel overfor naboen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer