USA:

Drepte nesten kona etter Facebook-nekt

En 31 år gammel mann har tilstått å ha truet, overfalt og mishandlet kona, blant annet fordi hun ikke ville legge ham til som venn på Facebook.

MISHANDLING: En 31 år gammel mann i Oklahoma taklet dårlig at kona ikke ville legge ham til som venn på Facebook. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB
MISHANDLING: En 31 år gammel mann i Oklahoma taklet dårlig at kona ikke ville legge ham til som venn på Facebook. Illustrasjonsbilde: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I februar i år, mens iskalde snøstormer raste som verst i den amerikanske delstaten Oklahoma, var et ektepar ute på biltur. Ifølge rettsdokumenter offentliggjort av statsadvokatens kontor, skal de ha begynt å krangle mens de kjørte.

Plutselig tok mannen grep rundt halsen på kona og klemte til slik at hun ikke fikk puste.

I avhør har mannen ifølge statsadvokatens kontor forklart at han «truet med å drepe henne og andre dersom hun meldte meg til politiet eller nektet å bli venner med meg på Facebook».

Gjentatte trusler og overgrep

I juli sto mannen tiltalt for en rekke kriminelle forhold mot kona, som ifølge rettsdokumentene er medlem av Cherokee-stammen. I tiltalen ble det blant annet listet opp grovt seksuelt misbruk med makt, overgrep mot ektefelle, kvelning og kvelningsforsøk, forfølgelse og kidnapping.

DREPT: Den 31 år gamle småbarnsfaren har innrømmet drapet på Lily Sullivan (18). Video: KameraOne. Reporter: Karima Elisabeth Magnussen & Magnus Paus Vis mer

Ifølge statsadvokaten skal mannen ha båret skytevåpen som han brukte til å true offeret med for å hindre henne i å kontakte politiet.

I rettsdokumentene kommer det fram at mannen innrømmet under avhør å ha kvalt kona flere ganger.

Han tilsto også å ha truet med å sende nakenbilder av henne til venner og familie, samt legge dem ut på Facebook og pornografiske nettsteder.

Tilstår ugjerninger

Den NBC-tilknyttede TV-stasjonen KSNF melder at mannen allerede har erkjent seg skyldig flere av forholdene han står tiltalt for.

Vedkommende tilstår tre tilfeller av overgrep ved kvelning og forsøk på kvelning av kona. Videre tilstår han å ha truet et vitne med fysisk makt, og for å ha forfulgt kona elektronisk.

Mannen risikerer 10 år i føderalt fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer