Drepte oberst i Pakistan

Militante islamister skjøt og drepte pakistansk oberst i Islamabad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): En høytstående pakistansk offiser døde søndag kort tid etter at han ble skutt av militante islamister i Den røde moské i Islamabad, melder NTB.

Intens skuddveksling

Det var hele natt til søndag intens skuddveksling mellom de militære og islamistene som har forskanset seg i moskeen. Oberst Tariq Islam ledet nattens operasjoner mot moskeen da han ble truffet av flere skudd. Han døde kort etter på et militærsykehus.

En annen offiser ble såret i operasjonen med å rive en del av muren rundt moskeen slik at ungdommer som holdes som gissel, kunne rømme.

Kompromissløs

Omkring 20 har til nå blitt drept i sammenstøtene som begynte tirsdag. President Pervez Musharraf kjører en hard linje overfor studentene i den militante islamistiske skolen.

- Vi har vært tålmodige. Jeg vil si at de som fortsatt er der inne: Dere burde komme ut og overgi dere. Og hvis dere ikke gjør det, sier jeg det her og nå: Dere vil bli drept, sa Musharraf i går i løpet av en tale til de pakistanske troppene utenfor moskéen, skriver BBC News.

Et ukjent antall kvinner og barn holdes fortsatt fanget inne i moskéen mot sin vilje. Vann og strøm er koblet fra og iføle BBC News begynner det å bli lite med mat igjen.

BELEIRET: Området rundt Den Røde Moské er beleiret av paramilitære tropper. Området rundt er barrikadert med soldater, piggråd og sandsekker. Foto: ANJUM NAVEED/AP/SCANPIX.
BELEIRET: Området rundt Den Røde Moské er beleiret av paramilitære tropper. Området rundt er barrikadert med soldater, piggråd og sandsekker. Foto: ANJUM NAVEED/AP/SCANPIX. Vis mer

Lederen Abdul Rashid Ghazi hevdet i går at så mange som 1800 tilhengere er i moskéen og at 30 kvinnelige studenter er blitt begravet i en massegrav.

Mer enn 1000 tilhengere forlot området i løpet av uka etterhvert som presset fra sikkerhetsstyrkene ble større. Omtrent 60 av de som er igjen skal være fanatiske tilhengere av å innføre strenge islamske regler som følger sharia.

På tross av fanatisme, oppsto en pinlig episode på onsdag, da den tidligere lederen Abdul Aziz ble arrestert. Han forsøkte å snike seg ut av moskéen kledd i burka.

KIKKER UT: En arbeider fra det pakistanske energiselskapet kikker ut fra et hull midt i gaten i nærheten av den radikale islamske Røde Moské. Myndighetene stengte av gassen til moskéen i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer