- Drepte og lemlestet lillebroren

Med en kroppsdel stukket ned i halsen og en kniv i øyet ble det 37 år gamle offeret funnet i leiligheten sin. I går ble broren pågrepet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Dårlige forretninger mellom to brødre mistenkes å være motivet bak mordet på en 37-årig reinholdsarbeider i Lidingö ved Stockholm.

Et grusomt syn møtte håndverkeren som mandag fant offeret. I en leilighet full av blod og avføring lå 37-åringen med en kniv i det ene øyet, og i tillegg var en kroppsdel skåret av og trykt ned i offerets hals.

Måtte skyte

Ifølge en kilde med innsyn i politiets etterforskning er det et tydelig tegn på at gjerningsmannen vil signalisere til omverdenen at offeret hadde gjort en feil.

- Symbolikken med kroppsdelen i munnen og kniven i øyet kan være en antydning om at personen har vært gjerrig, sier han til Expressen.

Mordvåpenet skal være et stikkvåpen.

Da den 38 år gamle storebroren skulle pågripes i går, gikk mannens pitbullterrier til angrep.

- Da ble politiet tvunget til å skyte hunden, sier anklager Bengt Åsbäck.

Den mistenkte 38-åringen har sammen med broren arbeidet som reinholdsarbeider i Stockholm. De to brødrene skal også ha hatt forretninger sammen.

- De holdt på med saker sammen. Det var alltid den nå døde lillebroren som var drivkraften, sier en bekjent av de to.

Ikke avhørt

Ifølge anklager Bengt Åsbäck har den mistenkte ennå ikke blitt avhørt.

- Han var ikke mulig å få kontakt med. Nye politiforhør skal etter planen holdes onsdag, sier Åsbäck.

Mistanken til mannen ble vekket da den mordmistenkte storebroren kjørte rundt i lillebrorens bil på mandag. Samtlige ruter på Volvoen var knust.

- Han ville aldri fått låne bilen av sin bror. Derfor begynte jeg å ane at noe kunne ha skjedd, sier en venn av brødrene til Expressen.

Langt strafferegister

Den nå mordmistenkte storebroren har et langt strafferegister. I fjor høst ble han blant annet mistenkt for å ha plassert en sprengladning ved politistasjonen i Hemse på Gotland.

- Vitner fortalte at de hadde sett ham utenfor politistasjonen, men vi klarte ikke å felle ham, sier en politikilde. Ved bombingen ble samtlige vinduer på stasjonen blåst ut.

I 1998 ble lokalpolitikeren Gunnar Sedvallson (63) angrepet på en buss og skåret i øret med kniv av 38-åringen. Uppsala-mannen hadde besøkt sitt sommersted på Gotland sammen med sin kone. I Nynäshamn gikk de på en buss, hvor den nå 38 år gamle mannen satt med en stor rottweiler.

- Jeg ble dårlig av å se hvordan han behandlet hunden, og det sa jeg til ham.

- Han begynte med en gang å knipse og slå meg i hodet. Alle rundt oss syntes det var veldig ubehagelig. Han truet også med at hunden hans skulle bite og spise meg opp. Det endte med politianmeldelse og rettssak, og 38-åringen ble seinere dømt til ni måneders fengsel for mishandling, trusler og narkotikabesittelse.

ILLE TILREDT: En håndverker fant 37-åringen mandag, i leiligheten i Lidingö ved Stockholm. Her bæres offeret ut av bygget. I går ble broren pågrepet.
ÅSTEDET: I en leilighet i dette bygget ble 37-åringen funnet.