Drepte og parterte familie på tre

Dansk politi har ikke funnet likene av Marianne Pedersen og hennes to sønner. Tiltalte Peter Lundin betegnes som psykopat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Topptrente Lundin (29) har selv forklart at han ble overfalt av sin prostituerte kjæreste, og at han uheldigvis kom til å knekke nakken på alle tre.

Deretter parterte han ofrene og fraktet dem seinere bort fra rekkehuset der den SM-prostituerte Pedersen og barna bodde. Politiet mener det er en rekke huller i tilståelsen. Guttene var 10 og 12 år gamle da de og moren ble drept i fjor.

Motviet for drapene kan ha vært penger Lundin og Pedersen lurte fra en norsk millionær som hadde forelsket seg i den prostituerte kvinnen, går det fram av vitneavhør.

Norsk millionær ville hjelpe

Dansk-amerikanske Peter Lundin kom til Danmark 4. juni 1999. Da hadde han oppholdt seg 19 år i USA og sonet de siste sju av dem i fengsel for drap på moren.

Giftet seg

Fire amerikanske politifolk fulgte Lundin på flyturen. Framme i København, var han en fri mann. Det skyldtes at amerikanske justismyndigheter aldri brød seg om å sikre danskene mulighet for å fengsle ham etter utvisningen. Danmark var bare underrettet om utvisningen og briefet om Lundins fortid.

Eks-fangen flyttet inn hos sine svigerforeldre i Gladsaxe. Han hadde giftet seg tre år tidligere i fengselet med åtte år eldre Tina, men alt sommeren 99 begynte ekteskapet å skrante. Tina var gravid og Lundin tilsynelatende stolt. Men temperamentet slo ut i ramponerte møbler og høylydte krangler. Kort før jul flyttet han ut med en anmeldelse for vold på nakken.

Skoleavslutning

Den 14. juni i fjor fikk Lundin 30 dagers fengsel for vold og trusler. To dager senere var det skoleavslutning for sønnene til Marianne Pedersen, som han utviklet et forhold til måneder tidligere.

Andre foresatte la merke til at Lundin dyttet og skjelte ut venninnen. Samme kveld tok han livet av den lille familien og parterte Marianne (36), Brian (12) og Dennis (10) Pedersen, ifølge åstedsrapporten på flere steder i huset.

-Verste psykopat

- Lundin er en rendyrket psykopat, mener den svenske rettspsykiateren Sten Levander. Han har selv observert flere enn tusen med den samme diagnosen, og uttalte seg om Lundins sinnstilstand på bakgrunn av et opptak fra fengselet i USA. Videoen varte i to timer.

- Hans mimikk minner om et rovdyr klart for angrep, sier psykiateren om Lundins framtoning. - Man ser straks at han ikke har styr på ansiktsmotorikken. Lundin bruker ordene 'ond og lekker' om seg selv i forbindelse med døden.

Det viser hans oppblåste ego. Lundin lider av stormannsgalskap og har helt tydelig den sinnsykes selvforelskelse, mener Levander.

Fengselsmyndighetene i North Carolina beklager i ettertid at de løslot Lundin da han hadde sonet sju år for drapet på moren. Han skulle ikke sluppet ut så tidlig. Trolig falt man for fristelsen til å kvitte seg med en utlending og slik rydde plass for andre dømte.

Hvis amerikanerne hadde kontaktet Danmark i forkant, ville Lundin trolig sittet fengslet der til 2003.

(Kilder: EkstraBladet, Berlingske Tidende)

<B>LØSLATT:</B>Peter Lundin drepte moren Anna i USA. Etter sju års soning var han fri mann, i Danmark.