DREPT MENS HAN SOV: Tim McLean lå og sov på Greyhound-bussen 31. juli 2008, da personen i setet ved siden av ham brått skar av ham hodet. Nå er gjerningsmannen fri. Foto: NTB Scanpix
DREPT MENS HAN SOV: Tim McLean lå og sov på Greyhound-bussen 31. juli 2008, da personen i setet ved siden av ham brått skar av ham hodet. Nå er gjerningsmannen fri. Foto: NTB ScanpixVis mer

Drepte og spiste av medpassasjer - løslatt

Grusom nattbusstur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En schizofren mann som skar av hodet og spiste deler av et tilfeldig offer i Canada er fri etter sju år i canadisk helsevesen. Offerets mor er målløs.

Det var i 2008 at mannen hørte stemmer i hodet som sa at personen ved siden av ham på nattbussen, Tim McLean, var en djevel som måtte drepes. Ifølge medpassasjerene trakk mannen uten forvarsel kniv og gikk løs på 22 år gamle McLean, skar av hodet hans og spiste deler av ham foran skrekkslagne vitner. Biter av drapsofferet ble funnet rundt i bussen og hengende på drapsmannen.

Han ble funnet strafferettslig utilregnelig og overført til strengt bevoktet psykiatrisk avdeling. I løpet av årene har han mottatt behandling og gradvis blitt tilbakeført til samfunnet. Fredag ble det kjent at han er en fri mann og at han ikke lenger skal overvåkes på noen måte. Saken har skapt debatt i Canada.

Ifølge legen er drapsmannens schizofreni nå under kontroll med medisiner. Doktor Jeffrey Waldman har sagt til benådingskommisjonen at han er sikker på at mannen kommer til å ta medisiner og følge behandlingsopplegget sitt, og da er han ikke til fare for samfunnet lenger.

Drapsofferets mor, Carol de Delley, har tidligere uttalt at det ikke finnes noen garanti for at mannen vil følge behandlingsopplegget sitt. Da hun ble bedt om en kommentar fredag svarte hun bare:

– Jeg har ikke ord.

NTB.