Drepte og spiste to fostersøstre

29 år gammel svenske innrømmer kannibalisme i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De makabre detaljene i drapssaken ble lagt fram for tingretten i Gävle torsdag.

Mannen skal ha brukt brutal vold for å ta livet av de to kvinnene. Deretter skal han ha gjennomført det kannibalistiske ritualet.

– Jeg drakk av blodet deres, og jeg spiste en del også, forklarte han.

Hugget i hjel

Det første drapet fant sted i Gävle i mars i fjor. Mannen angrep den ene fostersøsteren, en 18 år gammel nybakt mor. Hun ble hugget i hjel med over 40 knivstikk, skriver Aftonbladet.

Det andre drapet skjedde sju måneder senere. Da drepte han den andre fostersøsteren, en 34 år gammel småbarnsmor, med 60 knivstikk.

Begge drapene skjedde i ofrenes leiligheter, etter at de hadde sluppet ham inn. Politiet har sikret seg DNA-materialet, som knytter 29-åringen til ugjerningene. Etter at dette beviset ble lagt fram, tilsto han begge drapene.

Etterforskerne bekrefter at han drakk blod og spiste av ofrene. De rettsmedisinske undersøkelsene viser at dette ikke bare er noe han har funnet på.

– Alvorlig psykisk syk

Motivet for de brutale drapene og kannibalismen er ennå noe uklart.

– Han sier at han har hatt disse tankene i flere år, men at driften utviklet seg til å bli sterkere og sterkere i løpet av det siste året, sier aktor Christer Sammens.

– Han har forklart at det ikke er noe seksuelt motiv. Men jeg er ikke lenger sikker på det. Det kan finnes et seksual- eller sjalusimotiv i bunnen, sier Sammens.

29-åringen hevder at det var mer eller mindre tilfeldig at det ble fostersøstrene som ble hans ofre.

Rettspsykiatere som har undersøkt mannen har konkludert med at han er alvorlig psykisk syk. Det betyr at han trolig dømmes til forvaring dersom han blir funnet skyldig.

Mannen anses fortsatt som farlig, og det er satt inn ekstra vakthold på sykehuset hvor han er innlagt. Etter at han ble pågrepet, skal han ha sagt at han ønsker å drepe enda flere. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer