Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drepte på barneskole

To personer drept etter at en våpendesperado tok seg inn i privathus og en skole i Vermont, USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann drepte to og skadet seg selv og tre andre da han gikk amok i byen Essex i Vermont, USA.

Ett av drapene ble begått på en barneskole. Siden den ikke hadde startet opp igjen etter ferien, spekuleres det i om den drepte var en lærer som forberedte undervisning, skriver Associated Press.

Rundt 30 ansatte skal ha oppholdt seg på skolen da skuddene falt, og folk ble observert løpende fra bygningen. Politiet har anholdt en person for skyteepisoden.

- Den mistenkte har innrømmet saken og at han var alene, sier politisjef David Demag i Essex til AP. Han vil foreløpig ikke gi detaljer om hva den anholdte har oppgitt som motiv, annet enn at det ser ut til at hendelsen har sin rot i en krangel på hjemmefronten.

Gjerningsmannen drepte en person i et bolighus i nærheten før han tok seg inn på skolen. Siden forflyttet han seg inn i et leilighetskompleks, hvor han rettet våpenet mot seg selv og trakk av. Både gjerningsmannen og de tre skadde personene ble behandlet på sykehus.

DREPTE TO: En våpendesperado skjøt seg gjennom to bolighus og en barneskole i byen Essex i USA, og etterlot seg to døde og tre sårede. Foto: AP
DREPTE TO: En våpendesperado skjøt seg gjennom to bolighus og en barneskole i byen Essex i USA, og etterlot seg to døde og tre sårede. Foto: AP Vis mer