Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drepte på HA-oppdrag

Politiet tror Hells Angels eller personer i HA-systemet var oppdragsgivere da en 36-åring ble skutt og drept i Tokke i Telemark i sommer. En prospect (22) og en hangaround (23) i HA er siktet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Ingrid Tjørhom ved Rogaland politidistrikt bekreftet i går overfor Dagbladet at politiet mener bakgrunnen for drapet på 36-åringen i Tokke i Telemark har tilknytning til Hells Angels.

- På oppdrag

- Vi kjenner hvilken posisjon de to siktede hadde i HA. Vårt kjennskap til dette miljøet gjør at vi mener de to handlet i regi av Hells Angels Stavanger, eller på oppdrag av enkeltmedlemmer i organisasjonen, sier politiinspektør Ingrid Tjørhom.

Politiet mener posisjonene til de to drapssiktede - som prospect og hangaround i HA - utelukker at de drapssiktede har handlet på egen hånd.

- Etterforskningen konsentreres rundt HA. Der mener vi å kunne finne bakgrunnen for drapet, sier Ingrid Tjørhom.

36-åringen fra Porsgrunn ble funnet i bagasjerommet i en Jeep Grand Cherokee som var dumpet i Kjønnesviksvannet ved riksvei 45 på fjellovergangen mellom Telemark og Setesdal lørdag 24. juni.

Drapet skjedde torsdag 22. juni. Samme dag ble en 27 år gammel mann, som var skutt og såret, funnet i veikanten like ved.

Går inn i miljøet

- For å finne bakgrunnen til drapet vil vi gå inn i HA-miljøet og forsøke å få tre- fire medlemmer av organisasjonen her i Stavanger til å snakke, sier Tjørhom.

Sammen med politimester Kjell Eskilt på Rjukan leder Tjørhom etterforskningen av det brutale drapet på den 36 år gamle mannen fra Porsgrunn, som ble funnet i Tokke.