- Drepte raskt og målbevisst

BODØ (Dagbladet): Med en rask, hard og målbevisst bevegelse stakk Jørn-Are Andersen Sæle kniven i brystet på Linn Charlott Nesblom. Så sa han: «Dere forstår jo ikke hva jeg har gjort. Jeg har jo drept ho. Ho er jo død.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forklarte Halsa-mannen som fortsatt sitter i vitneboksen i Salten herredsrett. Han var også tilstede i stua der Linn Charlott Nesblom ble drept, og så alt som skjedde.

I retten forklarte han om basketaket som først oppsto mellom den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle og Daniel Mikkelborg.

Truet

- Det virket som om Jørn-Are ville angripe Linn. Daniel gikk mellom, men ble slått i hodet med øks. Jørn-Are ble liggende over Daniel i sofaen, med kniv i ene hånda og øks i andre hånda. Han holdt kniven like over brystet til Daniel og sa «Vil du dø?». Han truet Daniel til å slippe øksa, og ba den andre tiltalte (17-åringen, red.anm.) om å slå Daniel i svime.

Vitnet forklarte at situasjonen roet seg noe , at Daniel forsvant ut på badet og at Sæle satte seg ned i sofaen der han begynte å krangle med Linn. Linn prøvde å roe Sæle ned, samtidig som hun kjeftet på eks-kjæresten for det han hadde gjort mot Daniel.

Sæle spurte i følge vitnet om å få ei pils. Da han fikk flaska, åpnet han denne ved å slå den mot bordet.

Stikket

- Plutselig reiste han seg opp fra sofaen. Han tok et skritt fram og sto med sida mot Linn som satt lenger bort i sofaen. Han stakk henne i brystet med en rask og hard bevegelse. Han så mot situasjonen, og fulgte kniven med blikket, forklarte Halsa-mannen.

- Virket stikket målrettet, spurte aktor Geir Fornebo.

- Ja. Han var rolig i forkant og tok plutselig et skritt mot henne og stakk.

- Vet du hva som kan ha utløst selve stikket?

- Nei. Det ble sagt noe, men jeg husker ikke replikkene.

I følge 23-åringen ble Linn liggende på gulvet sammen med en venninne. Da skal Sæle ha sagt «Dere forstår jo ikke hva jeg har gjort. Jeg har jo drept ho. Ho er jo død. Det er ingen som overlever et slikt stikk.»

Dagbladet :på nettet følger saken i retten.