SAMBOERE HALVANNET ÅR:  Den drepte tyskeren blir tatt ut fra huset i Vestby søndag. Den drapssiktede kvinnen har erkjent at hun var den direkte årsaken til at samboeren døde. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
SAMBOERE HALVANNET ÅR: Den drepte tyskeren blir tatt ut fra huset i Vestby søndag. Den drapssiktede kvinnen har erkjent at hun var den direkte årsaken til at samboeren døde. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.Vis mer

Drepte samboeren etter halvannet år

Kvinne (31) i Vestby har forklart seg om «forhistorien».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 31 år gamle kvinnen som er siktet for drap på sin tyske samboer (30) i parets bolig i Vestby i Akershus natt til søndag, ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev-, besøk- og medieforbud i Follo tingrett.

Politiet ba om fire uker i varetekt, men kommer ikke til å anke kjennelsen.

- Kvinnen har erkjent de faktiske forholdene i politiavhør, men nekter straffeskyld. Hun er sterkt preget av det som har skjedd, og er fortsatt på Ullevål sykehus med knivskader som vi forstår ikke er alvorlige.

- Hun blir trolig på sykehuset noen dager, og var ikke stand til å møte i retten i dag, sier politiadvokat Nora Ingebrigtsen i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Naboer går fri Politiadvokaten varsler samtidig at politiet vil gå inn for å henlegge siktelsene for drap eller medvirkning til drap mot en polsk, mannlig leieboer (49) i huset og en nabokvinne (48).

Begge ble pågrepet i huset sammen med de drapssiktede kvinnen.

- Det var en kaotisk situasjon da politiet kom, og derfor ble alle tre pågrepet og siktet, sier Ingebrigtsen.

Den drapssiktedes forsvarer, advokat Trond Dyvik, bekrefter at kvinnen har erkjent at hun var den direkte årsaken til at samboeren døde.

Samboere halvannet år Ifølge forsvareren hadde paret vært samboere halvannet år.

- Hun nekter straffskyld, og ba derfor om at hun ikke ble varetektsfengslet. Først når jeg har snakket med henne på sykehuset, vil vi bestemme oss for om varetektsfengslingen skal påkjæres. Da jeg møtte henne i formiddag, var hun bedre rent fysisk, men dypt fortvilet over det som har skjedd, sier advokat Dyvik til Dagbladet.

Det er klart at det var et basketak mellom samboerparet. Politiet har beslaglagt en kniv.

- Kvinnen har forklart seg om forhistorien i forholdet fram til det som skjedde, sier forsvareren.

To barn Kvinnen har to barn, rett under og over 10 år. De var ikke i huset da drapet skjedde.

- De er tatt hånd om av faren og hans familie, sier politiadvokat Nora Ingebrigtsen.

Hun bekrefter at politiet tidligere har vært tilkalt til drapshuset, men vil ikke bekrefte om det har sammenheng med vold eller trusler.

- Verken den drepte eller siktede er det som kalels kjenninger av politiet, sier politiadvokaten.